Novosti Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiScuderia Cameron Glickenhaus priprema SCG 003, koštat će oko 2,8 milijuna dolara

Scuderia Cameron Glickenhaus priprema SCG 003, koštat će oko 2,8 milijuna dolara


Scuderia Cameron Glickenhaus s dvije teaser fotografije najavljuje svoj novi model, jednostavno nazvan SCG 003, koji će najvjerojatnije biti predstavljen na sajmu u Ženevi.

Scuderia Cameron Glickenhaus poznata je po jedinstvenim superautomobilima P4/5 i P4/5 Competizione. Njihov treći model na ženevskom automobilskom sajmu trebao bi se pojaviti u dvije verzije, jednoj samo za korištenje na stazama i drugoj legalnoj za cestovnu upotrebu.

Zajednička će im biti šasija od karbonskih vlakana, a razlikovat će se po motorima. Cestovni SCG 003 imat će twin-turbo V12, a drugi će model imati twin-turbo V6 motor.

Cestovni model trebao bi koštati oko 2,8 milijuna dolara, dok bi trkaći trebao biti još skuplji. Najavljeno je već da će trkaći SCG 003 sudjelovati na utrci 24 sata Nurburgringa u SPX klasi. U ponudi mogućnosti bit će i kit za pretvaranje cestovnog u trkaći model, ali i obratno.