Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliScion FR-S, Subaru BRZ i Toyota GT-86 će dobiti KERS Hybrid, tvrdi Tetsuya Tada

Scion FR-S, Subaru BRZ i Toyota GT-86 će dobiti KERS Hybrid, tvrdi Tetsuya Tada


Turbo-punjači, super-punjači, STI, ako i ne znate što znače sigurno ste čuli za njih. Većina će pomisliti kako su oni smjer u kojem se razvijaju automobili, ali tako ne misli i Tetsuya Tada.

Tko je on? To je čovjek ili bolje rečeno glavni inženjer koji stoji iza modela iz naslova – Sciona FR-S, Subarua BRZ i Toyote GT-86. Japanac smatra kako će se automobilski svijet polako početi okretati nekim drugim tehnologijama, a ne turbo i super punjačima. On smatra kako je došlo vrijeme za hibridne KERS tehnologije, a koje smo vidjeli u zanimljivom Toyota TS030 Le Mans prototipu.

Priča je prilično zanimljiva, jer se u stvari koriste tehnologije koje su danas polako već dostupne, a uskoro bi trebale biti i prihvaćene u sportskim automobilima kao što su FR-S/BRZ/GT-86, a pitanje je vremena kada će se one pojaviti i u svakodnevnim automobilima.

Ono što je trenutno aktualno na tom području je kako smanjiti troškove proizvodnje, u čemu čini se prednjači Toyota. Naravno, u cijeloj ovoj priči s novim hibridnim KERS sustavom ne bi trebalo doći do smanjenja snage u samim automobilima.

Kada bi vam postavili pitanje – biste li htjeli imati sportski automobil s KERS hibridnim sustavom, vjerujemo da znamo vaš odgovor 🙂