Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoSBK Eni FIM Superbike World Championship Max Biaggi na korak do novog naslova

SBK Eni FIM Superbike World Championship Max Biaggi na korak do novog naslova


Talijan Max Biaggi ima odličnu priliku u posljednjoj sezonskoj utrci osvojiti SBK prvenstvo. Drugoplasiranom Sykesu bježi 30.5 bodova, a trećeplasiranom Melandriji 38,5 bodova.

Pretposljednji Superbike vikend vožen je na stazi Portimao, a pobjede su odnjeli Tom Sykes na Kawasakiju u prvoj i Eugene Laverty na Apriliji u drugoj utrci.

Biaggi je dobro krenuo u prvu utrku, ali je već u drugom krugu izgubio vodstvo od Sykesa, da bi do kraja utrke pao na još uvijek sigurnu četvrtu poziciju. Drugo mjesto osvojio je Checa, dok je treći bio Guintoli. Iako se očekivala velika borba Melandrija za naslov, to se nažalost nije dogodilo zbog pada u prvoj utrci.

Pobjeda Sykesa u prvoj utrci značila je i bodovno približavanje Biaggiju u poretku prvenstva, te se nadao kako će u drugoj utrci ponoviti sličan uspjeh i maksimalno se bodovno približiti Biaggiu. Nažalost, već u prvim krugovima druge utrke Sykes odustaje zbog problema s motorom i tako gubi dragocjene bodove. Utrku je od početka vodio Eugene Laverty na Apriliji, te je s minimalnom prednošću ispred Rea došao do svoje prve ovosezonske pobjede. Na trećem mjestu utrke završio je Max Biaggi, čime si je osigurao miran nastup u posljednjem Superbike vikendu. Ukoliko skupi u dvije utrke više od 21 boda, Biaggi će osvojiti novi naslov prvaka.

U nastavku u videu pogledajte i kako to radi veliki majstor Biaggi.

Izvor: Automoto-portal.hr