Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSauber F1 tim i Chelsea FC nogometni tim (British Premier League) zajedno?

Sauber F1 tim i Chelsea FC nogometni tim (British Premier League) zajedno?


Novu dimenziju suradnje jednog tima Formule 1 i vrhunskog nogometnog tima pokazao je Sauber F1 tim predstavljajući svoje nove partnere – nogometni klub Chelsea FC.

Vjerojatno niste na utrkama u Bahrainu i Kini na Sauberovim bolidima primijetili tajansvenu oznaku “Out of the Blue” ili “True Blue”, a koja se nalazila negdje po sredini bolida, na poklopcu motora. No, već na slijedećoj utrci za VN Španjolske na Sauberovom C31 bolidu vidjet ćete i pravi pravcati logo nogometnog kluba Chelsea.

“Ovakva suradnja između Formule 1 i nogometa do sada nikada nije viđena, a toliko je različitih mogućnosti”, objašnjava Monisha Kaltenborn, izvršni direktor Saubera. “U oba slučaja govorimo o timskom sportu na najvišem međunarodnom nivou. Sauber F1 Team i Chelsea FC dijele mnoge zajedničke sportske i komercijalne interese, tako da želimo ojačati našu međusobnu suradnju”.

Aok ništa drugo, možemo reći kako je ova poslovna suradnja itekako inovativna, a ne sumnjamo kako je sklopljena na obostranu korist. Osim što ćemo od sada na Sauberovom bolidu vudjeti logo nogometnog kluba Chelsea, na Stamford Bridge stadionu ponosno će se “kočoperiti” Sauberov logo.