Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportSaturnus Rally Velenje 2015 – naš Viliam Prodan ukupno vrlo dobar sedmi

Saturnus Rally Velenje 2015 – naš Viliam Prodan ukupno vrlo dobar sedmi


Nakon što su odradili tri postaje Mitropa rally kupa, dva Austrijska rally-a (Rebenland i Lavanttal) te domaću Opatiju, na redu je bio kultni Slovenski Saturnus rally koji je ove sezone spojen sa relijem u Velenju.

U slovenskom rudarskom gradu održano je 16 brzinskih ispita u sklopu „Fuchs Saturnus Velenje“ rally-a, a na kraju utrke tim Viliama Prodana završio je na vrlo dobrom 7. mjestu ukupnog poretka natjecanja, 4. mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally kupa, te su pobijedili u konkurenciji R2 automobila.

Evo što nam je rekao Viliam Prodan:
“Još prije dva mjeseca kada je izašla informacija kako će Saturnus biti spojen sa Velenjem u terminu od 28.-30. svibnja bilo je jasno da će na desnoj strani našeg 208 sjediti netko drugi a ne Zdravko koji je morao izostati iz opravdanih razloga, a odluka o novom suvozaču pala je vrlo brzo u dogovoru s Bojanom Krotom kojemu nije ovo strano zanimanje te smo znali da će se vrlo brzo uklopiti u novo privremeno „radno mjesto“.

Nakon cjelodnevnog popisivanja u četvrtak, u Petak je na rasporedu bio super-specijal „Jezero“ na kojem smo krenuli vrlo živo te već je tu bilo jasno da se Bojan uklopio te da neće ni u subotu biti nikakvog problema na „ozbiljnim“ brzincima. U subotu je na rasporedu bilo petnaest brzinskih ispita na pet različitih staza te smo odmah od jutra uzeli jak tempo s konstantnim vožnjama i bez ikakvih većih grešaka osim jednog izvrtanja na početku šestog brzinca gdje smo izgubii petnaestak sekundi, te smo na kraju završili onako kako smo i priželjkivali na početku, na sedmom mjestu ukupnog poretka te na četvrtom mjestu ukupnom poretka Mitropa kupa što nas i dalje drži na drugom mjestu u ukupnom poretku kupa nakon prva četiri natjecanja.

Moram naglasiti da je Saturnus bio vrlo zahtjevan i težak rally, uz većinu asfaltne podloge, bilo je i nešto makadama te se tu ispreplitala i kiša, ali vrlo dobre pripreme dale su rezultata te vrlo zadovoljni čekamo drugi dio sezone na drugom mjestu ukupnog poretka Mitropa rally kupa.

Ovim putem zahvalio bi se svojoj ekipi OPV Racing cars na besprijekornom radu i vrhunski pripremljenom automobilu, Bojanu Kroti koji je savršeno odradio svoj dio posla te uskočio kad je zatrebalo, te svim ljudima koji su nas bodrili ili na bilo koji način bili uz nas.

Prvi dio sezone je gotov, sada slijedi pauza od 45 dana gdje ćemo se nastojat dobro pripremit za Talijansku turneju koja počinje Casentino relijem u regiji Toscana.

Do sljedećih rally zbivanja, sportski pozdrav!”

Saturnus Rally Velenje 2015 - naš Viliam Prodan ukupno vrlo dobar sedmi 02

Saturnus Rally Velenje 2015 - naš Viliam Prodan ukupno vrlo dobar sedmi 03