Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliSaleen S8 nova jurilica dolazi, naslijedit će popularni Saleen S7
Saleen S8

Saleen S8 nova jurilica dolazi, naslijedit će popularni Saleen S7


Nakon sedmice dolazi osmica, logično. Saleen S7 je nastao još 2004. godine, tako da je pravo vrijeme za novi superautomobil – Saleen S8.

Naravno, ako ste pomislili kako ima neke veze s Audijem S8, nema. Sallen S8 je potpuno drugačiji automobil, odnosno superautomobil u punom smislu riječi. Novi je model najavio sam osnivač i izvršni direktor kompanije Steve Saleen za vrijeme auto salona u Los Angelesu.

Inače, novi je nasljednik Saleen S7 superautomobila najavljen još 2007. godine. Godinu dana kasnije predstalvjen je S5S Raptor koncept, no on je više vezan uz novu kompaniju Stevea Saleena pod nazivom SMS Supercars koja je ubrzo zapala u financijske probleme. Jasno, Saleen se ponovo okrenuo nasljedniku sedmice, tako da je za očekivati kako će se Saleen S8 superautomobil pojaviti uskoro, vjerojatno vijekom 2014. godine.

Vrlo je malo konkretnih detalja koji su poznati o novoj super jurilici, no sigurno je kako će preuzeti neke elemente iz spomenutog S5S Raptor koncepta. Očekuje se kako će pod haubom imati 5,0 litarski V8 motor sa super-punjačima te snagom od čak 650 konja. Barem onaj osnovni model 🙂

Na slici dolje je Saleen S7 iz 2004 godine.

Saleen S8