Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiSaab 9-5 procurili podaci, fotografije i modeli

Saab 9-5 procurili podaci, fotografije i modeli


Saab’s 9-5 je model kojeg s neskrivenim zadovoljstvom zovu "spasiteljem Saab branda". Ako pratite malo događanja oko ove švedske automobilske marke, tada znate da im posljednjih godina ne cvjetaju ruže. Upravo bi ovaj model trebao promijeniti i usmjeriti razmišljanja prema ovoj marki, naravno u pozitivnom smislu. (video)

Najnoviji podaci su, slučajno ili namjerno, procurili iz General Motorsa, a pokazuju nam kako bi ovaj automobil mogao biti izuzetno konkurentan. U ponudi će se pojaviti Turbo4, Turbo4 Premium, Turbo6 i Aero XWD model s pogonom na svim kotačima. Što se motorizacije tiče, ona se kreće od 2.0 litarskog turbo-punjenog 4-cilindraša od 220 konja, pa sve do 2.8 litarskog V6 turbo motora od okruglih 300 konja. Usporedbe radi, dostojno će konkurirati BMW-u 35i i novim Mercedesovim modelima s V6 mašinom. Svakako uzmite u obzir kako se radi o luksuznom automobilu, tako da i cijena od nešto malo manje od 50.000$.

Naravno, za očekivati je da je ugrađeno hrpa novih tehnologija, što opravdava cijenu. Standardno se ugrađuju 17 inčni kotači, dok Aero XWD model ima 18 inčne.

Saab ima dobar imidž, no i dalje je prilično nepopularan među kupcima. Iskreno, nikad nismo o ovoj marci čuli ništa loše, dapače samo pohvale, no i dalje čini se nema onu karizmu koja će privući veći broj kupaca. Možda je upravo Saab 9-5 model koji će promijeniti razmišljanja tržišta u pozitivnom smislu.