Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliSaab 9-3 po drugi puta kreće u proizvodnju, ali u Kini

Saab 9-3 po drugi puta kreće u proizvodnju, ali u Kini


Svi dobro znate kako je još 2011. godine švedski Saab prodan kineskom NEVS-u. Čini se kako Kinezi žele ponovo pokrenuti proizvodnju Saaba, ali će mu dodati i električni pogon.

Čini se kako će proizvodnja zaista krenuti ove godine, no neće se prodavati pod vlastitim imenom, nego po NEVS brendom. Prema najnovijim informacijama pojavit će se i električni modeli, no za sada nije potpuno jasno hoće li biti potpuno električni ili hibridi.

NEVS je još 2014. godine proizvodio Saab automobile u švedskoj tvornici, kada su i sami naišli na financijske probleme. Odluka je pala da će se posvetiti razvoju električnog pogona, te da će proizvodnju preseliti u Kinu. Isto tako, s obzirom da će se novi automobili, vrlo vjerojatno elektromobili, prodavati samo u Kini.

Najnovija informacija govori kako će za taj novi poslovni plan napraviti potpuno novu tvornicu u Tianjin, glavnom pomorskom gradu u sjeveroistočnoj Kini. Očekuje se kako će tvornica biti funkcionalna do kraja ove godine, a godišnje bi trebala proizvoditi oko 200.000 automobila.

U svemu tome im je pomogla i kupovina tvrtke Panda New Energy, koja ima iskustva u proizvodnji električnih automobila, a koju je NEVS kupio za 12 milijardi dolara.