Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRoss Brawn: Mercedes MGP W02 bolid će biti konkurentan

Ross Brawn: Mercedes MGP W02 bolid će biti konkurentan


Iako situacija za Mercedes GP tim i njihov novi MGP W02 bolid početkom veljače i nisu djelovali najbolje, čini se kako se situacija iz jednog u drugo testiranje popravljala, tako da Ross Brawn s optimizmom gleda na sezonu 2011.

Testiranja početkom veljače nisu se pokazala najbolja, kao niti ona polovicom veljače, no uzmimo u obzir kako se novi bolidi moraju prilagoditi na nova tehnička pravila, KERS sustav i nove Pirellijeve gume, tako da sva testiranja treba uzeti s rezervom. Naravno, ono pravo događat će se na samoj trkaćoj stazi, kada će se osjetiti prava snaga bolida i koliko je tko uspio dobro podesiti setup za same utrke.

Ross Brawn je potvrdio kako su u Barceloni vozili i po 500 testnih kilometara, što je za oko 50% više od prijašnjih testiranja. Tračak nade ulio je Nico Rosberg koji je posljednjeg dana testiranja na barcelonskoj Circuit de Catalunya stazi postigao najbolje vrijeme po krugu.

"Srebrna strijela" zajedno s konkurentskim F1 timovima odradit će od 9-12. ožujka posljednja testiranja na ovoj stazi. Podsjetimo se, prva utrka u Bahrainu se ne vozi zbog prosvjedničkih skupova, tako da je početak sezone pomaknut na VN Australije koja se vozi krajem ožujka. Saznajemo kako će Nico Rosberg bolid testirati u četvrtak i subotu, a Michael Schumacher u petak i nedjelju.