Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRoss Brawn ipak odlazi s čela Mercedes AMG Formula One tima, ne zna se kud
Ros Brawn odlazi iz Mercedes GP tima

Ross Brawn ipak odlazi s čela Mercedes AMG Formula One tima, ne zna se kud


Danas jesi, sutra nisi. Iako ovaj odlazak i nije neko iznenađenje jer je Ros Brawn na posljednjoj ovogodišnjoj F1 utrci u Brazilu već dao naslutiti kako odlazi.

Mercedes AMG Formula One je i službeno potvrdio kako dosadašnji šef tima Ross Brawn odlazi iz tima krajem godine. Odgovornost za tim preuzimaju poslovni direktor Toto Wolff, tehnički direktor Paddy Lowe, a svoje će prste u svemu imati i legenda Formule 1 Niki Lauda.

Ros Brawn je u službenoj izjavi za javnost spomenuo kako su velike promjene u pravilima za F1 sezonu 2014 prebrze za redefiniranje upravljačkog tima u kojima on očito ne želi sudjelovati. Što se zapravo nalazi u pozadini ove priče znaju samo njeni akteri. Ako nas pitate, pozadina ove priče nam je prilično mutna, pogotovo zato što nije poznato gdje će veliki stručnjak za Formulu 1 nastaviti svoju karijeru, odnosno ostaje li uopće u F1 okvirima.

Ros Brawn odlazi iz Mercedes GP tima

Koliko je Ros Brawn kvalitetan kadar govori i podatak kako je 2009. godine preuzeo Honda F1 tim u gašenju, oformio Brawn GP tim i napravio čudo u Formuli 1 – sa Jensonom Buttonom osvojio svjetsko prvenstvo u vozačkom dijelu, a uz pomoć drugog vozača Rubensa Barrichella i konstruktorsko prvenstvo. Svi se itekako dobro sjećamo njegovih prepoznatljivih bijelih bolida s kričavo zelenim crtama i bez sponzora. Eto, to je Ros Brawn. Godine 2010. Brawn GP tim je kupio njemački Mercedes AMG tim, iz mirovine vratio bivšeg 7-strukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera i uzeo mladog i perspektivnog Nicu Rosberga i napravio – ništa!

Ni tri godine kasnije Mercedes GP tim ne predstavlja dovoljno ozbiljnu prijetnju vodećem Red Bullu. Ipak, ove godine osvajaju 2. konstruktorsko mjesto s Hamiltonom na 4. i Rosbergom na 6 mjestu na ljestvici vozača. Kada su se kockice počele slagati, Ros Brawn ostaje bez posla.

Očito je da u timu nešto „škripi“, a u tome Ros Brawn neće sudjelovati, dali svojom voljom ili voljom nekih drugih, prosudite sami…