Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRoman Grosjean u Lotusu kažnjen s pet startnih mjesta za njemački Hockenheim

Roman Grosjean u Lotusu kažnjen s pet startnih mjesta za njemački Hockenheim


Za VN Njemačke, koja se vozi idućeg vikenda 22. srpnja, Lotusov Romain Grosjean će zbog promjene mjenjača na bolidu biti kažnjen s pet startnih mjesta.

Drugim riječima, ako se iduće subote Grosjean kvalificira primjerice kao četvrti, u utrku će krenuti s devetog startnog mjesta. U Lotus timu imaju velika očekivanja za utrku na stazi Hockenheim, čak se potiho nadaju i pobjedi, no čini nam se kako je to u ovom trenutku malo izgledno.

Ipak, poznajući način vožnje Francuza, vjerujemo kako može na startu uzeti nekoliko pozicija i brzo povratiti izgubljena mjesta u skladu s F1 pravilima. Podsjetimo se, Grosjean je na prošloj utrci u Velikoj Britaniji startao s 10. pozicije i do cilja došao kao šesti.

“Problem je u mjenjaču. Sretni smo što se on nije osjetio na samoj utrci, tako da Romain nije imao problema”, rekao je James Allison, Lotusov tehnički direktor. “Na nasreću, bit ćemo kažnjeni s pet startnih mjesta, no vjerujemo kako će to Romain unatoč tom hendikepu utrku završiti na visokom mjestu”.

Roman Grosjean ove sezone vozi odlično. Dva puta je završio na pobjedničkom postolju. Trenutno je 7. na vozačkoj ljestvici (61 bod), dok je njegov timski kolega Kimi Raikkonen bolji za dva mjesta i 22 boda.