Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliRolls-Royce Wraith – objavljene prve fotografije, premijera na 2013 Geneva Motor Showu

Rolls-Royce Wraith – objavljene prve fotografije, premijera na 2013 Geneva Motor Showu


Prvih nekoliko službenih fotografija koje su objavljene o ovom automobilu djeluju zaista neobično, nekako nestvarno, što ćete moći vidjeti i sami u nastavku. To je novi Rolls-Royce Wraith.

Inače, riječ “wraith” na engleskom znači duh, avet, priviđenje. Upravo tako djeluje i novi Rolls-Royce luksuzni i moćni automobil, a koji bi svoju premijeru trebao doživjeti na auto salonu u Ženevi, akoja je na rasporedu u ožujku, što možete vidjeti i na naslovnici Automanije (dolje desno).

Saznali smo kako se ovaj dugo očekivani coupe s takozvanom “Ghost” karoserijom intenzivno testira već nekoliko mjeseci. Za razliku od Phantoma coupe, koji je više “kockast”, novi Wraith je više sportski dizajniran, što je pomalo i iskorak za tradicionalni Rolls-Royce dizajn.

Što se pogonskog agregata tiče, govori se kako će imati 6,6 litarski V12 motor s dvostrukim turbo punjačima, tako da će motor razvijati više od 600 konjskih snaga. Osim velike snage, Wraith će dobiti i lakšu šasiju, čvršću suspenziju i bolje gume i kočnice.

Očekuje se kako će s eu prodaji pojaviti krajem godine, a za cijenu ne pitajte 🙂