Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliRolls-Royce Maharaja Phantom Drophead Coupé – specijalno za klijente u Dubaiju

Rolls-Royce Maharaja Phantom Drophead Coupé – specijalno za klijente u Dubaiju


Nakon dvije godine šarafljenja u Goodwoodu, Rolls-Royce je u Dubai isporučio specijalnu Maharaja verziju svojeg kabrio Phantoma.

Maharadže su, poznato je iz povijesti, bili indijski vladari (kraljevi), a iz Rolls-Roycea ponosno objavljuju da su indijski maharadže i princeze od njih naručili 840 jedinstvenih automobila, pa su dakle zaslužili da u moderno doba jedan nosi ime Maharaja. Ali nisu ga ponudili na prodaju u Indiji, nego u Dubaiju, jer tamo ljudi ipak imaju više love.

Maharaja je predstavljen na posebnom eventu u povodu dolaska u izložbeno-prodajni salon u Dubaiju, u kojem će, s obzirom na kupovnu moć lokalnog stanovništva, kratko ostati. Nije objavljena cijena, ali prema lokalnim medijima redovna cijena Dropheada je 490.000 dolara, a posljednji sličan napravljen po narudžbi prodan je za 710.000 dolara. Maharaja može biti samo skuplji.

Vanjski dio Maharaje napravljen je u Carrara bijeloj boji, s grbom pauna, nacionalne ptice Indije. Krov je napravljen u Deep Green zelenoj boji, a ispod njega je luksuzna drvenarija s još jednom paunovim grbom. U unutrašnjosti se kombiniraju Creme Light koža sa smaragdno zelenim detaljima. Još paunovih grbova može se naći na naslonima za glavu, a paunovo pero integrirano je u naslone za ruke. Paun se naravno nalazi i na ekskluzivnom satu.