Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRobert Kubica započeo s rehabilitacijskim programom

Robert Kubica započeo s rehabilitacijskim programom


Renaultova vozačka zvijezda Robert Kubica upravo je završio s programom intenzivne njege u talijanskom rehabilitacijskom centru Santa Corona Hospital u kojem se oporavlja od vrlo teške reli nesreće koju je doživio početkom mjeseca.

"Kubica se oporavlja prilično brzo i iznenađujuće dobro s obzirom na sve što je prošao. Već lagano miče prstima i već su mu se povratila neka osjetila u ruku. Važno je da nema nikakvog znaka infekcije što je bila naša najveća briga", izjavi je bolnički dokror Rossello.

Također je dobra vijest da je uspješno završio program intenzivne njege te je sada u programu rehabilitacije. Saznajemo kako će slijedećih nekoliko tjedana vrlo detaljno pratiti Robertov oporavak, jer nije isključeno da se pojavi neželjena infekcija.

Robert Kubica će gotovo sigurno propustiti cijelu F1 sezonu 2011, a u timu će za to vrijeme Vitaly Petrovu društvo praviti veteran Nick Heidfeld.

Spomenimo i to kako je Kubica sigurno jedan od trenutno najomiljenijih vozača u Formuli 1. Skroman, uvijek prijateljski raspoložen i s ogromnim vozačkim talentom brzo je postao omiljen kako od publike, tako i poštovan od svih vozača i timova u F1 prvenstvu.