Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRobert Kubica pobjednik Monza Rally Showa ispred Valentina Rossija

Robert Kubica pobjednik Monza Rally Showa ispred Valentina Rossija


Robert Kubica pobjednik je spektakularnog Monza Rally Showa održanog u subotu i nedjelju na legendarnom autodromu Monza. Kubica je u Fordu Fiesti RS WRC pobijedio s 12,5 sekundi prednosti ispred Valentina Rossija, također u Fiesti.

Kubica je, uz suvozačicu Alessandru Benedetti, izborio pobjedu na posljednjem brzinskom ispitu. U njega je ušao sa 5 sekundi zaostatka iza Rossija, ali brzinac dug 32,5 kilometra odvezao je 17,6 sekundi brže od talijanske legende motociklizma i na kraju se dočepao najvišeg mjesta na pobjedničkom postolju. Treće mjesto u generalci osvojili su Stefano i Linda D’Aste s Citroenom DS3 WRC.

RobertKubicaMonza2

Monza Rally Show trajao je čak tri dana, a svi brzinski ispiti održavali su se na slavnom autodromu, u raznim kombinacijama i smjerovima po F1 stazi i drugim dijelovima autodroma. Najkraći brzinac imao je 9 kilometara, najduži 44 kilometra, a ukupno su odvezli 166 kilometara. Na devet brzinaca najbrži je bio Kubica, a na četiri Rossi.

Startale su 94 posade, završilo ih je 85. Na ovom tradicionalnom oktanskom spektaklu, koji se održava od 1978. godine, nastupili su još neki svjetski poznati vozači. Gigi Galli (Ford Fiesta WRC) završio je na 9. mjestu, a Ken Block se baš nije snašao na asfaltu Monze pa je završio na 29. mjestu.