Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRobert Kubica pobijedio na Ronde di Andora reliju, povratak u Formulu 1 još je upitan

Robert Kubica pobijedio na Ronde di Andora reliju, povratak u Formulu 1 još je upitan


Već dugo nismo ništa čuli o simpatičnom i talentiranom Poljaku Robertu Kubici. I evo ga – pobijedio je na reliju  Andori, te progovorio o svom statusu i Formuli 1.

Zanimljivo je spomenuti kako je upravo na ovom reliju doživio strašnu nesreću. Ono što odmah moramo reći, u intervjuu je spomenuo kako još uvijek nije spreman za povratak u Formulu 1, Poljski F1 vozač Robert Kubica koji je teško stradao na talijanskom Andora rallyju, vratio za upravljač trkaćeg automobila i pobijedio u prvoj povratničkom rallyju.

U svojoj Subaru Imprezi WRC i sa suvozačem Giulianom Manfredi pobijedio je u atraktivnom reliju i tako svakako povratio samopouzdanje u utrkivanje. Koliko je bio dominantan govori i podatak da je na kraju stekao oko minute prednosti u odnosu na drugoplasiranog Omara Berga u MINI-ju WRC.

Kada će se vratiti u F1, ili još bolje pitanje – u koji tim? Čini nam se kako ćemo taj podatak još malo pričekati. U međuvremenu pogledajte Kubičinu vožnju na reliju Andora, te intervju s Poljakom.