Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRob ten Herkel provezao rođaka u trkaćem BMW 130i i… razbio se!
Rob ten Herkel provezao rođaka u trkaćem BMW 130i

Rob ten Herkel provezao rođaka u trkaćem BMW 130i i… razbio se!


Kada pogledate video koji slijedi pomislit ćete kako su vozač Rob ten Herkel i njegov rođak suvozač završili s teškim ozljedama u bolnici, jer ovo izgleda – grozno!

No, to se nije dogodilo. Zahvaljujući novim i modernim sigurnosnim sustavima u automobilima, trkači nerijetko iz totalno smsrkanih automobila izlaze potpuno neozlijeđeni. Tako su sretno i spretno prošli Rob ten Herkel koji je navodno vozio svog rođaka i pokazivao mu svoje vozačke majstorije. Možemo se kladiti da mu ovo baš i nije namjeravao pokazati 🙂

Rob ten Herkel provezao rođaka u trkaćem BMW 130i

Poznato je da je automobilizam vrlo opasan sport i vozači nerijetko riskiraju vlastite živote kako bi postigli što veću brzinu, kako bi vrijeme smanjili i za djelić sekunde. Vožnja na granici mogućnosti automobila i vozača može završiti kobno, kao što je to i na ovom videu.

Inače, ovo se dogodilo u Nizozemskoj, na stazi Zandvoort. Bilo je tu i udaranja u zid, prevrtanja, leta po zraku, svega… Srećom, oba su trkača imali kacige i HANS sustav za vrat, te je automobil imao trkaći “kavez” (roll cage).