Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliRimac Concept One – hrvatski elektromobil samo za najbogatije – cijena 750.000 eura

Rimac Concept One – hrvatski elektromobil samo za najbogatije – cijena 750.000 eura


Najbrži električni sportski automobil na svijetu ne dolazi iz Njemačke, Japana ili SAD-a, nego iz – Hrvatske! Rimac Concept_One proizveden je, vjerovali ili ne, u Svetoj Nedelji.

Nakon što je Concept_One doživio svoju svjetsku premijeru u Frankfurtu, Rimac Automobili nastavili su sa predstavljanjem svog super sportaša. Automobil je nedavno prikazan na Top Marques Monaco, gdje je objavljena cijena automobila.

Cijenom od 750.000 eura Rimac Concept_One puca na sami vrh super sportaša, ali ujedno nudi i vrhunske performanse kakve još u svojim automobilima nije ponudio niti jedan drugi svjetski proizvođač automobila. Podsjećamo vas da Concept_One pokreću četiri elektromotora ukupne snage 1.088 konjskih snaga i 1.600 Nm okretnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 2.8 sekunde do stotke i maksimalnu ograničenu brzinu od 305 kilometara na sat.

Zanimljivo je spomenuti da je kapacitet baterija 92kWh, što je po riječima proizvođača dovoljno za doseg od 600 kilometara bez stajanja radi punjenja. Prve isporuke ovog automobila najavljene su za 2013. godinu, a Rimac Concept_One biti će limitiran na samo 88 primjeraka, što mu dodatno podiže ekskluzivnost.

Sigurni smo kako vas ima itekako puno u Hrvatskoj i šire koji želite saznati više o ovom sjajnom hrvatskom proizvodu, zato prvo pogledajte pregršt videa koje smo vam pripremili, a nakon toga uputite svoje web pretraživače na adresu www.rimac-automobili.com.

Izvor: Automoto-portal.hr