HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportRI autosport i Motoklub Matulji – 1. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2010

RI autosport i Motoklub Matulji – 1. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2010


U dane karnevalskog i maškaranog ludila na Kvarneru ove je godine pokrenuta još jedna nova znakovita manifestacija.

RI autosport i Motoklub Matulji - 1. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2010

Autoklub „RI autosport“ u suradnji sa Motoklubom „Matulji“ u suboru 23. siječnja organizira „1. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2010.“ u kojem će, prema posljednjim informacijama nastupiti čak 70 različitih vozila razvrstanih u četiri kategorije. Brojka je to koja je ugodno iznenadila organizatore tim više što su se prijavili sudionici iz raznih krajeva Hrvatske, ali i iz inozemstva Italije i Slovenije. Prvo pa muško – reklo bi se i odmah međunarodni.

Ova manifestacija plijeni pažnju velikog broja ljubitelja maškaranja, ali i auto-moto sporta, tim više što se odvija na području koje je obilježeno ovim specifičnostima. Veliku podršku i pomoć organizatori su dobili od predstavnika lokalne samouprave i to pokrovitelja Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije. U organizaciju i realizaciju uključene su i sve četiri turističke zajednice, brojni članovi udruga i karnevalskih grupa, te Pusnih odbora što djeluju na tom području od Halubja do Liburnije, kao i većina auto, moto ili oldtimer klubova istog područja, dok je službeni osiguravatelj „Croatia osiguranje“ d.d. Filijala Rijeka.

Specifičnost rallya je da su sva sudjelujuća vozila maškarana, kao i njihovi vozači te brojna pratnja. Prve godine ovog novog projekta u 70-tak vozila očekuje se više od 250 sudionika. Vozila su razvrstana u četiri kategorije: „A“ – osobni automobili ( tri klase do 1000, do 1400 i više od 1400 ccm), „PvO“ – povijesna vozila – oldtimeri ( proizvedeni do 1983.g.), „TKG“ – terenci, kombi vozila i laka gospodarska vozila ( do 5,5 metara odnosno 3,5 tone), te „M“ – motocikli ( na dva ili tri kotača). Posebnu atrakciju predstavljati će tršćanski autobus sa sudionicima iz Italije.

Okupljanje sudionika je na igralištu Osnovne škole „Sv. Matej“ u Viškovu u subotu od 7,30 do 9 sati, svečano otvaranje je u 9,50 sati na parkiralištu „Milihovo“ u centru Viškova gdje je i start i prvi ispit spretnosti. Itinerer dalje vodi do centra Kastva i Frlanije nadomak Matulja uz kraća zadržavanja, a po pristizanju u Matulje na parkiralište „Turist“ u samom će se centru dijela Ulice M. Tita odvijati drugi ispit spretnosti koji će početi koju minutu prije 13 sati. Dolazak prvih sudionika na cilj u Opatiji na Kupalište Slatina očekuje se oko 13,20 sati, a završno proglašenje sa brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, te očekivano skromnim nagradama brojnih sponzora svakom sudioniku biti će oko 15,30 sati.

Na svim prostorima gdje borave sudionici pripremljena je prigodna glazbena kulisa „Domaćeg radija“, a kroz program će voditi poznata imena. Odabir lokacije održavanja ovog rallya i iskustvo organizatora garancija su da će subotnji program biti izuzetan „puknuti oktanski dan na kotačima“ koji će obogatiti i upotpuniti programe pusnih zbivanja na Kvarneru.