Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliRevenge Verde Supercar zvijezda detroitskog salona

Revenge Verde Supercar zvijezda detroitskog salona


Na prošlogodišnjem auto salonu u Detroitu američki Revenge Designs odradio je odličan posao s modelom GTM-R temeljenom na Factory Five GTM platformi. Ove su se godine odlučili za drugačiji model.

Revenge Verde Supercar zvijezda detroitskog salona

Ova je automobilska kuća poznata kao tunerska kuća GM-ovih sportskih automobila. Ovogodišnji auto salon u Detroitu iznjedrio je novi super-automobil kojeg su nazvali Verde, za koji u kompaniji tvrde kako će se pojaviti u prodaji već do kraja godine po cijeni od 190.000$. Uspoređujući se sa sličnim Lamborghini Gallardo modelom prilično je jeftiniji, jer Galardo košta čak 250.000$. Peter Collorafi, izvršni Revenge Designsa, tvrdi kako su i ključni servisi znatno jeftiniji od spomenutog konkurentskog modela.

U stvari, ovaj model puno više toga dijeli s jednim drugim super-automobilom, a to je Ford GT. U ponudi će se naći dva različita motora – standardni Roush Ford Racing V8 od 605 konja ili super-punjeni LS9, te drugi – napredni hibridni benzinsko-električni V8, poznat kao HP2ge. Za hibridni motor tvrde kako troši samo 2,1L/100km (?!?), a maksimalna snaga bila bi oko 400 konja. Do stotke ubrzava za manje od 5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 322 km/h, iako neki izvori tvrde kako bi mogao "potegnuti" i do 390 km/h.

U Revenge Designs kompaniji se nadaju kako će u Detroitu biti prilično medijski zapaženi jer ako bude dovoljan interes razmišljaju o većoj proizvodnji i izvozu.

Revenge Verde Supercar zvijezda detroitskog salona

Revenge Verde Supercar zvijezda detroitskog salona