Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRenault u Monacu predstavio koncept Twin’Run – počast velikanima R5 Turbo i Cliu V6

Renault u Monacu predstavio koncept Twin’Run – počast velikanima R5 Turbo i Cliu V6


Na ulicama Monte-Carla, u sklopu programa Velike nagrade Monaca, Renault je predstavio konceptni trkaći automobil Twin’Run. Riječ je o Twingu s V6 motorom s 320 KS

Konceptom Twin’Run odaje se počast automobilima koji su obilježili trkaću povijest Renaulta – R5 Turbo i Cliu V6. Izravna poveznica s njima je koncepcija središnje postavljenog V6 motora i stražnjeg pogona. Sa 320 konjskih snaga motor posuđen iz modela Megane Trophy ubrzava malu babarogu tešku 950 kg do 100 km/h za 4,5 sekunde.

Na R5 Turbo podsjeća se i brojkom 5 na vratima. Prethodniku se odaje počast i drugim pojedinostima, poput izgleda prednjih svjetala i širokih stražnjih bokova. Četiri dodatna iznimno plosnata prednja svjetla s LED tehnologijom suvremena su inačica nosača svjetala kakvi se rabe u noćnim relijima. Rad svjetala posve je prilagodljiv, a njime se upravlja iz automobila. Razvoj sustava bio je velik izazov jer su inženjeri morali postići snažnu svjetlost iz svjetiljki debelih samo 25 mm.

Twin’Run ne samo da odaje počast legendarnim prethodnicima, nego i nagovještava sljedeću fazu Renaultova dizajna, odnosno stil budućega Renaultova gradskog mališana.

Twin’Run je razvijen uz pomoć Tork Engeneering/Poclain Véhicules, tvrtke specijalizirane za šasije za autoutrke. To ga je učinilo pravim trkaćim automobilom: karoserija od kompozitnog materijala postavljena je na višecijevnu čeličnu šasiju, a stražnji motor 3.5 V6, središnje postavljen, izveden je iz Méganea Trophy. Motor razvija snagu od 320 KS pri 6800 okretaja u minuti i okretni moment od 380 Nm pri 4850 okretaja u minuti. Motor je sparen sa sekvencijalnim 6-stupanjskim mjenjačem SADEV opremljenim samoblokirajućim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem, što poboljšava vuču i stabilnost u zavojima. Spojka s dva metalna diska izravno je preuzeta iz automobilizma.

Radi dobre raspodjele mase unatoč središnje postavljenom motoru, određen broj dijelova ugrađen je ispod prednjeg poklopca, primjerice: spremnik za gorivo, akumulator, hladnjak i hidrauličkog sustava pomoći. Konceptni je automobil dobro uravnotežen: raspodjela mase je 43% sprijeda i 57% straga.

Kompozitna karoserija od poliestera i staklenih vlakana također je proizvod automobilizma. Od ugljičnih vlakana su prednji spojler, krov, stražnji otvor zraka i blatobrani. Tehnologija ugljičnih vlakana nudi cjenovno pristupačan spoj estetike i učinkovitosti.