Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRenault Twingo s osvježenim dizajnom, pomalo liči na Clio
Renault Twingo 2014

Renault Twingo s osvježenim dizajnom, pomalo liči na Clio


Upravo je Renault Twingo jedan od prvih automobila koji je započeo priču o malim gradskim automobilima, još prije dvadesetak godina. A što donosi novi model?

Godine 2008. Renaultovi su konstruktori i dizajneri počeli stvarati Twingo sljedeće generacije kako bi ponovno oživjeli inovativni duh koji je tako obilježio izvorni Twingo iz 1992. Izazovna zadaća, no oni su pucali na visoko, u skladu s filozofijom iza legendarnog modela koji nije gubio vrijeme da postane simbol Renaultove kreativnosti. Cilj je bio stvoriti još prostraniji i okretniji gradski automobil unatoč manjim dimenzijama i tako je rođena zamisao o postavljanju motora straga, premda je to značilo veće troškove razvoja.

Novi Renault Twingo ima motor smješten straga, slično kao legendarni Fićo, a koji omogućuje okretno upravljanje i dodatni prostor u kabini. Zbog ugodno okretnog upravljanja, prostrane kabine i malog prednjeg kraja, novi Twingo ima sve glavne odlike zbog kojih je prvobitni Twingo bio takav hit kad je 1992. otkriven na Pariškom sajmu automobila.

Renault Twingo 2014

Po uzoru na konceptne automobile Twin’Z i Twin’Run koje je Renault predstavio 2013., novi Twingo zrači karakterom. Druga su obilježja bila uvelike nadahnuta Renaultom 5, među njima i koso stražnje staklo te naglašena ramena koja podsjećaju na Renault 5 Turbo s motorom straga, u svojem dobu bio jako omiljen automobil.

Prednji je kraj uređen u novom, prepoznatljivom stilu marke, s istaknutim Renaultovim znakom na crnoj pozadini. Izražajan „pogled“ novog Twinga naglašavaju velika prednja svjetla sa žmigavcima na vrhu i LED dnevna svjetla, koja spajaju dojam visoke tehnologije i podsjećanje na preteče modela. Twingove linije zrače prozračnošću ali i čvrstoćom, a živahan karakter automobila dodatno naglašavaju njegova lako prepoznatljiva jedinstvena svjetla.

Četvrtog ožujka na Ženevskom sajmu automobila doći će red na otkrivanje unutrašnjosti novog Twinga.

Renault Twingo 2014