Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRenault predstavio Clio Gordini 200

Renault predstavio Clio Gordini 200


Renault predstavio Clio Gordini 200U Ženevi je Renault predstavio Clio Gordini 200, sportsku verziju jednog od njihovih najuspješnijih automobila, temeljen Sportovom Cliju. Krajem prošle godine Renault je objavio kako ponovno planira uvesti ime Gordini u svoje modele te je odmah predstavio Twingo Renault Sport Gordini 133, obojen u prepoznatljivu svjetlo plavu boju s bijelim crtama duž automobila.

Prisjetimo se samo na tren zašto je ime Gordini značajno za Renaultovu povijest. Amedee Gordini bio je talijanski vozač utrka, no nakon drugog svjetskog rata, zbog loše financijske situacije, počeo je raditi za Renault i postao zaslužan za njihove brojne uspjehe, a 1953. francuska vlada dodijelila mu je odlikovanje Legije časti. Iz tih razloga u Renaultu su zaključili je korištenje njegovog imena mudar marketinški potez i 30 godina nakon njegove smrti. Što se tiče spomenutog Clija, on je tehnički identičan Sport verziji, koja iz motora zapremnine 2 litre razvija 197 KS i tjera ovaj maleni automobil do 100 km/h za manje od sedam sekundi.

Vizualno, automobil je prepoznatljiv na prvi pogled, a najviše promjena doživjela je unutrašnjost, gdje, pored upravljača iz nešto starijeg modela, nalazimo kožne presvlake, kombinaciju crnih, plavih i srebrnih tonova te nekoliko natpisa Gordini, koji podsjećaju o kojoj je verziji Clija riječ. Od dodatne opreme Clio Gordini posjeduje audio sustav s USB-om, automatske brisače, automatska svjetla, tempomat, i karticu umjesto ključa. Početak prodaje očekuje se negdje tokom ljeta.

Renault predstavio Clio Gordini 200