Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliRenault Megane RS Red Bull Racing RB7 specijalna edicija – još brža, ljepša i žešća!

Renault Megane RS Red Bull Racing RB7 specijalna edicija – još brža, ljepša i žešća!


Megane RB7 dolazi u posebnoj Etoile Black boji u kombinaciji sa žutim spojlerom, retrovizorima i stražnjim difuzorom. Na krovu je ocrtana kockasta zastava, a na vratima je Red Bull Racing logo.

Kao i kod manjih Renaultovih modela, Megane RB7 slavi suradnju između Renaulta i Red Bul F1 momčadi. Nakon što su početkom godine najavili Twingo RB7 i Clio RB7 specijalne edicije, Renault je nakon posljednje pobjede Webbera na Silvestonu najavio dolazak Megane RS Red Bull Racing RB7 specijalne limitirane serije.

Ispod poklopca motora nalazi se 2.0 litreni turbo motor koji razvija 265 konjskih snaga i 360 Nm okretnog momenta. Pomalo čudi jedino odluka da na ovaj specijalni sportski model dodaju Start/Stop sustav, a hvale se prosječnom potrošnjom od 7.5 litara. U normalnom modu vozaču je na raspolaganju 250 konjskih snaga i već spomenuti Start/Stop sustav, dok se u „Sport“modu isključuje ta opcija i vozač na raspolaganju ima svih 265 konjskih snaga.

Prodaja ove specijalne serije počinje tijekom ovog mjeseca u Austriji. Ukupno će ovaj model biti dostupan u 24 zemlje. Cijena ovog specijalnog modela za sada nije poznata.

Izvor: Automoto-portal.hr