Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRenault Megane RS 275 Trophy-R postigao novi rekord na Nurburgringu
Renault Megane RS 275 Trophy-R postigao novi rekord na Nurburgringu

Renault Megane RS 275 Trophy-R postigao novi rekord na Nurburgringu


U Renaultu su uspjeli postići željeno vrijeme “ispod 8 minuta” s novom Renault Meganeom RS 275 Trophy-R trkaćom jurilicom. Gdje? Na Nurburgringu!

Novi Renault Megane RS 275 Trophy-R je dvosjed koji je proizveden u vrlo ograničenoj seriji od samo 250 primjeraka. Od standardnog modela je lakši gotovo 100 kilograma, što je i  rezultirao poboljšanim performansama. Automobil je opremljen šasijom Cup (uključujući i diferencijal s ograničenim proklizavanjem), dvolitrenim benzinskim motorom RS snage 275 KS, titanijskim ispušnim sustavom Akrapovič, prilagodljivim amortizerima ‘Öhlins Road&Track’ s kompozitnim oprugama i gumama MICHELIN Pilot Sport Cup 2 posebno razvijenim za ovaj automobil.

Mégane R.S. 275 Trophy-R nema stražnju klupu, a sprijeda se nalaze polikarbonatna školjkasta sjedala Recaro Pôle Position, što donosi uštedu od 42 kilograma. Ta su sjedala serijski opremljena tritočkovnim sigurnosnim pojasevima, ali kao dodatna oprema dostupni su i šesttočkovni pojasevi s kopčom kao u avionima. Zaštitna pregrada i sigurnosne mreže sprečavaju ulazak prtljage u putnički prostor.

Renault Megane RS 275 Trophy-R postigao novi rekord na Nurburgringu

Obožavatelje vožnje stazom koji žele uštedjeti onih ključnih nekoliko sekundi po krugu zanimat će i da je ugradnjom litij-ionskog akumulatora ukupna masa automobila smanjena za još 16 kilograma. Kako bi se osiguralo kočenje visokih performansi i istodobno uštedilo na masi, Renault Megane RS 275 Trophy-R opremljen je posebnim kočnim sustavom. Diskovi od čelika i aluminija promjera 350 mm i debljine 28 mm ukupnu masu automobila smanjuju za još tri kilograma. Posebno prilagođene intenzivnoj uporabi na stazi, kočnice s ugraviranim logotipom Renault Sporta automobilu daju dodatnu žustrinu.

Izvana Renault Megane RS 275 Trophy-R krasi nova dvobojna izvedba, krov crne boje Etoilé usklađen s bijelim lakom bisernog efekta (opcionalno). Prednja maska u stilu Formule 1 s oznakom Trophy-R, zastavica sa šahovnicom na donjem dijelu prednjih vrata i naljepnice na bokovima automobila jasno su istaknuti crvenom bojom Vif. Za kraj su tu 19-inčni crni ili crveni naplatci Speedline kojima će se ovaj automobil isticati i na stazi i na cesti.