Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRenault Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 – hrvatska premijera na Hrvatskom Auto Festivalu

Renault Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 – hrvatska premijera na Hrvatskom Auto Festivalu


Ovaj je model napravljen po uzoru na Mégane R.S. Collection 2012. Ograničena serija Red Bull Racing RB7 obiluje sportskom tehnologijom i opremom za najzahtjevnije vozače.

U Francuskoj postoji izreka koja kaže da će se nakon dvije dobre stvari dogoditi i treća. Nakon vozila Clio R.S. i Twingo R.S., Renault je u prodaju pustio Mégane R.S. kako bi obilježio uspješno partnerstvo s Red Bull Racing-om na trkaćoj stazi. Nova ograničena serija Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 cilja ‘pole position’ u više od 24 zemlje od ovoga ljeta.

Stvorena na temelju vozila Mégane R.S. Collection 2012, ograničena serija Red Bull Racing RB7 obiluje sportskom tehnologijom i opremom koja zadovoljava najzahtjevnije vozače: Cup šasija, diferencijal s ograničenim proklizavanjem, crvena kočiona kliješta. U seriji je također i R.S. Monitor, sustav koji je pronašao nadahnuće u telemetrijskim sustavima iz motosporta. Ovaj sustav omogućuje i najzagriženijim vozačima određivanje parametara sustava za pomoć u vožnji pri čemu raspolažu i s prikazom podataka na armaturnoj ploči (automatsko mjerenje ubrzanja od 0 do 100 km/h, podešavanje osjetljivosti papučice gasa…)

Najveća novost Odjela Renault Sport je uvođenje sustava Stop and Start na motor 2.0 16V 265. Zahvaljujući ovom učinkovitom sustavu potrošnja goriva i emisija CO2 smanjene su na samo 7.5 l/100 km* (smanjenje od 0.7 l/100 km) i 174 g/100 km* (smanjenje od 16 g). Želite «razumnu» vožnju? Odabirom načina vožnje “Normal”, aktivira se sustav Stop and Start dok motor razvija snagu od 250 KS i zakretni moment od 340 Nm. Uključuju se i sustav za pomoć pri naglom kočenju te dinamička kontrola vožnje (ESC) kako bi vam pružili intenzivni užitak u svakodnevnoj vožnji. Zaželjeli ste se zabavne vožnje? Uključite način rada «Sport»…Isključuje se sustav Stop and Start te sustav za pomoć pri naglom kočenju. Zakretni moment raste na 360 Nm, motor razvija dodatnih 15 konja, a ESP prelazi u sportski način rada… Ova konfiguracija omogućuje vam da na najbolji način iskoristite performanse motora i šasije, a užitak je pojačan uzbudljivim zvukom ispuha. Mégane R.S. Red Bull Racing RB7 upotpunjava obitelj vozila ograničene serije slaveći partnerstvo s F1 timom Red Bull Racing s motorom tvrtke Renault, koji je pobijedio na Svjetskom prvenstvu u Formuli 1 godine 2010. i 2011. i koji zauzima vodeće mjesto u ovogodišnjoj sezoni 2012.

Ovaj ekskluzivni model prvi puta u Hrvatskoj mogli smo vidjeti na Hrvatskom Auto Festivalu 2012. Ovom žutom je cijena oko 231 tisuću kuna, a žutom je modelu cijena 250 tisuća kuna.