Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRenault Fluence – novi model suvremenog izgleda i prilagođen potrebama kupaca

Renault Fluence – novi model suvremenog izgleda i prilagođen potrebama kupaca


Novi Renault Fluence krasi Renaultov novi stilski identitet. Prednji kraj koji automobilu daje dinamičan stav jednak je onom drugih novih modela marke, s uspravno postavljenim logotipom usred dugog crnog pojasa naglašenog kromiranom vrpcom.

LED dnevna svjetla i kromirani/sjajni crni umeci također pridonose suvremenim čarima novog modela. Osuvremenjen je i izgled unutrašnjosti pa sve izvedbe imaju digitalne instrumente.  Kabina je poslovično prostrana, a s novim presvlakama Fluence je i udobnošću ravan najboljima u klasi.

Ponuda benzinskih i dizelskih motora s automatskim mjenjačem, idealna kombinacija za vožnju prometnim gradskim ulicama.

Novi motor 1.6 16V 115 prenosi snagu preko nove generacije automatskog mjenjača X-Tronic CVT pa je vožnja glatka, tiha i živahna, a potrošnja goriva je znatno smanjena, za 1,3 l/100 km, pa sad iznosi 6,3 l/100 km. Ispuštanje CO2 smanjeno je za 18 posto, na 149 g/km.

Tu je i otprije dostupni dizelski dCi 110 EDC (Efficient Dual Clutch) pa ćete novi Renault Fluence moći kupiti s benzinskim ili dizelskim pogonskim strojem s naprednim automatskim mjenjačem.

Dizelska ponuda proširena je novim motorom dCi 130 (ovisno o tržištu), naveliko hvaljenim zbog performansa i užitka u vožnji. Taj je 1,6-litreni dizelaš najsnažniji u klasi, no potrošnja goriva smanjena mu je na samo 4,6 l/100 km, a ispuštanje CO2 na samo 119 g/km.

Novi Renault Fluence obiluje tehnologijom i inovacijama

Novi Renault Fluence opremljen je mnogobrojnim tehnologijama za pomoć vozaču – karticom za središnje daljinsko zaključavanje i pokretanje motora, prednjim i stražnjim parkirnim senzorima, automatskom parkirnom kočnicom itd. – opremom koja je gradskim vozačima postala prijeko potrebna.

Sve izvedbe, od osnovno opremljenog modela naviše, imaju nove autoradije s Bluetoothom® te priključcima AUX i USB. U višim razinama opremljenosti novi Renault Fluence donosi veliku inovaciju u obliku multimedijskog sustava Renault R-Link idealno prilagođenog vožnji s ekranom osjetljivim na dodir i glasovnim upravljanjem i koji će nuditi usluge povezane s internetom. Renault R-Link obuhvaća sustav za navođenje i mogućnost telefoniranja, a može ga se spojiti i s prenosivim glazbenim uređajima. Usto, nedugo nakon lansiranja, bit će omogućen i pristup ponudi aplikacija u R-Link Storeu koje se preuzimaju poput aplikacija za pametne mobitele.

Novi Fluence proizvodi se u Renaultovoj tvornici Oyak u turskoj Bursi. Prodaja će početi u Turskoj i to u siječnju 2013.

Izvor: Auto-info