Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRenault Duster Team na Dakar Rallyju očekuje vrhunski rezultat

Renault Duster Team na Dakar Rallyju očekuje vrhunski rezultat


U sjeni razvikanih timova koji se pripremaju za Dakar Rally (Peugeota i Minija) još jedan proizvođač imat će svoju službenu ekipu na najtežem svjetskom rally raid natjecanju. Riječ je o Renault Duster Teamu s dvije argentinske posade.

Renault Duster Team čine Emiliano Spataro i Benjamin Lozada u jednom autu te Jose Garcia i Mauricio Malano u drugom. Za argentinski Renault će ovo biti treći nastup na Dakar Rallyju, a nakon 29. mjesta 2013. i 14. mjesta 2014. godine, za sljedeći nastup ekipa ima puno veći cilj – ulazak među deset najboljih.

Za takav cilj treba i bolji auto, a novi Duster je definitivno vrhunski stroj. Automobil je opremljen V8 motorom iz Renault-Nissan alijanse, sa snagom od oko 380 KS. I sve ostalo usavršeno je za napore najteže utrke u ovom sportu, uz pomoć ekipe iz Renault Sporta, a automobili su se dokazali na nekoliko natjecanja u argentinskom cross-country prvenstvu.

Sve ovo ima naravno i marketinšku pozadinu. Dakar Rally je automobilistički događaj godine u Argentini, a nakon njega će se prodavati posebna edicija Renault Dustera posvećena Dakaru.

Dakar Rally, podsjećamo, počinje 4. siječnja u Buenos Airesu u Argentini. Za utrku je prijavljeno 656 natjecatelja u 414 vozila, od toga 138 automobilskih posada.