Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRenault dizajnirao virtualni Alpine za Gran Turismo igru

Renault dizajnirao virtualni Alpine za Gran Turismo igru


Renault je stvorio Alpine Vision Gran Turismo, virtualni automobil kojim obilježava 60. godinšnjicu marke Alpine i pridružuje se 15. rođendanu najpopularnije automobilističke igre na svijetu Gran Turismo.

Igra Gran Turismo je od 1999. godine stekla kultni status, više nije riječ o igrici nego o vrhunskom vozačkom simulatoru, koriste ga i hvale čak i vrhunski vozači utrka. Možete provozati više do 1200 automobila na 39 staza širom svijeta, a u posljednje vrijeme moda je da automobilski proizvođači stvaraju virtualne modele specijalno za igricu, kako bi se pridružili rođendanskom slavlju Gran Turisma i ušli u grupu Vision Gran Turismo prototipova, stvorenih posebno za ovu prigodu.

Najnoviji slavljenički model je Alpine Vision Gran Turismo, koji usput obilježava i 60. rođendan velikog automobilskog branda kojim se Renault proslavio u svijetu utrka. Već se na prvi pogled vidi da Renaultov virtualni prototip koristi neke dizajnerske ideje kako bi izravno podsjetio na proslavljene modela A110, A210, A220 i posljednji A450 koji je u protekle dvije godine nastupao na utrkama izdržljivosti, a nagovještava i budući model koji stiže 2016. godine.