Hibridi / elektromobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHibridi / elektromobiliRenault DeZir Concept, Fluence ZE, Nissan LEAF EV, hoćete još?

Renault DeZir Concept, Fluence ZE, Nissan LEAF EV, hoćete još?


Renault-Nissan grupacija je vrijedna, pogotovo na onom "zelenom" električnom području, koji je svakim danom sve više naša realnost. Iz Renaulta nam dolaze dva zanimljiva električna modela, prvi je DeZir koncept, a drugi, Fluence, ZE. Naravno, i Nissan je ranije predstavio model Leaf EV. Tržište se zahuktava. (video)

Osim svakodnevnih obiteljskih automobila još su zanimljivije inačice onih sportskih. I Infinity EV spada u tu grupu, a šuška se i o električnim modelima 370Z i Essence konceptu. Ipak, stručnjaci smatraju kako upravo Renaultov DeZir koncept pokazuje u kojem smjeru puše vjetar. Ili ako hoćete – kako će se razvijati električni automobili koje potpisuju Nissan i Renault.

Renault DeZir Concept će svoju premijeru doživjeti u listopadu ove godine na auto salonu u Parizu. Radi se o sportskom dvosjedu s potpuno električnim pogonom. Pokreće ga elektromotor od 24 kilovata koji razvija 150 konja, a jedno punjenje baterija će izdržati oko 160 kilometara. Nije nešto, ali je dobro za početak.

Pitanje je koje se postavlja samo po sebi je koliko će se ova "električna priča" svidjeti kupcima. Naravno, uz pravu cijenu sve je moguće… 🙂