Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaVremeplovRenault Clio Williams – Asterix i čarobni napitak s formulom 1

Renault Clio Williams – Asterix i čarobni napitak s formulom 1


Renault Clio Williams je jedan od najboljih predstavnika škole malih i brzih GTI automobila…

Renault nije „samo tako“ došao do statusa jednog od najboljih proizvođača u klasi „nabrijanih“ malih i kompaktnih automobila. Automobilistički svijet uvelike honorira rezultate koje Renault postiže sa Cliom i Meganeom u RS izvedbama. Za takve rezultate bilo je potrebno puno prolivene krvi i znoja, a Renault ih prolijeva još od prve 5-ice Turbo.

Clio Williams je za mene, jedan od najboljih malih sportskih automobila ikad proizveden. Jedini nedostatak koji bi mu mogao natovaratiti na leđa je taj, što ga se proizvelo u nakladi od samo 12100 komada. Vjerujem kako bi brojke prodanih primjeraka bile i višestruko veće da se Renault upustio u masovniju proizvodnju. Razmišljanja sam da bi time bilo i puno više razvučenih osmjeha na licima zagriženih „oktanoljubaca“ da se ovo moje sanjarenje i ostvarilo.

Renault se 1993 godine proizvodio u 3 edicije: Williams 1, 2 i 3. Ukupan broj primjeraka svih edicija je bio 12 100 komada, iako su mnogi od njih odmah pretvoreni u trkače verzije za razno razne kupove i natjecanja. Prve dvije edicije dičile su se plavo obojanom karoserijom (449 Sports Blue), dok je zadnja edicija imala nešto svjetliju plavu boju nazvanu 432 Monaco Blue. Prve dvije verzije nisu bile opremljene staklenim krovom dok je kod posljednje ta opcija postojala. Zanimljiva karakteristika je što je prva edicija imala metalnu pločicu sa oznakom broja primjerka dok se zadnje dvije nisu mogle šepuriti tim „elitnim“ dodatkom.

Williams vrlo dobro zvuči u ušima zbog pedigrea koji ova F1 momčad njeguje dugi niz godina, ali ista nema ništa sa razvojem Clia Williams. Od F1 tima uzeto je samo ime, dok je sav razvoj nosio odjel Renaulta Sport koji je razvijao i konstruirao motore za momčad Williamsa.

Renault Clio Williams 05

Clio Williams nikako ne treba stavljati u isti koš sa Cliom 1.8 16V. To su potpuno različiti automobili. Gotovo je svaki vijak na Williams-u izmijenjen. Počnimo od motora. Hod klipova je osjetno povećan što uzrokuje okretni moment od 178Nm/4500okr i rezultira obujmom od 1998 cm3. Klipovi i klipnjače su ojačani, a koljenasto vratilo je preuzeto sa Clia dizela. Također je u potpunosti promijenjena glava motora prema iskustvu i znanju inženjera iz Formule 1,  kako bi se uspostavila još bolja i brža respiracija tj.protok ispušnih plinova, ugrađena je 4 u 1 ispušna grana. Inženjeri nisu stali samo na tome pa su ovaj Clio oplemenili i hladnjakom ulja. Mjenjač je dodatno ojačan kako bi se sigurno mogla prenijeti novo dobivena snaga na podlogu. Williams svoje zube ne pokazuje na vrištečim vrijednostima okretaja poput npr.Honde. Velik postotak okretnog momenta, točnije 80%, dostupno je već od 1500okr/min. Znalci iz Renault Sport tima su zasigurno mogli dobiti još pokoju konjsku snagu iz ovog motora, ali su se više orijentirali na „peglanje“ krivulje momenta, npr. Suzuki Swift 1.3 Gti imao je veću specifičnu snagu od ovog Clia Williamsa. Još pokoja konjska snaga bila bi previše prvenstveno zbog razloga što Williams ima odličan omjer snage i mase od 152Ks/toni.

Renault Clio Williams 04

Ovjes je temeljito poboljšan, korišteni su poneki dijelovi sa broja veće 19-ice. Williams vozi na širem tragu kotača od 1.8 16V, ovjes je ojačan i cijeli automobil je spušten. Ova plava Renaultova jurilica je tvrd i pomalo nervozan auto što ga čini primamljivim. Automobil je to za znalačke ruke pogotovo ako se želi izvlačiti maksimum i voziti na „ivici“. Lišen je svih elektronskih pomagača kod vožnje i zasigurno nije siguran kao novi „hot hatchs“. Kod ekstremnih situacija Clio diže zadnji kotač poput psa koji diže nogu kod rasvjetnog stupa. U oštrim i kratkim zavojima je izuzetno agilan i bez problema može posramiti i puno snažnije automobile. Većina okretnog momenta je dostupna na nižim okretajima, pa Williams tolerira i ljenčarenje s mjenjačem, a isti taj okretni moment i ljubav prema višim okretajima osiguravaju sigurno čupanje iz zavoja. Zamjerka se može uputiti tek kočnicama zato što put kočenja od 45m sa 100km/h zaista nije referentan.

Lako je napraviti automobil sa 300 konjskih snaga ili više. To gotovo može svaka malo bolja tunerska radionica. Pitanje je koliko od te silne snage automobil može iskoristiti, i kako. Ono što vrlo malo automobila pruža silaskom s proizvodne linije je faktor zabave. Takvi su nažalost vrlo rijetki. Na stranu sportske i supersportske automobile, za 100 tisuća eura čovjek zaista želi i mora dobiti zabavan automobil, a i takvih je danas sve manje. Williams pruža baš to. On je odličan automobil, nije pretenciozan, nije presnažan, ali je zabavan…

Renault Clio Williams 02

Mišljenja sam da će s godinama cijena ovom Cliu samo rasti i rasti. Ne vjerujem da će postići vrijednost jedne Lancie Delte Integrale, ali mislim da neće biti ni daleko od tog iznosa. Puno toga mu ide u prilog. Williams je ponajbolji primjerak malog GTI-a, izrađen je u vrlo maloj seriji, na temelju njegove slave Renault je napravio odlične RS izvedenice druge i treće generacije te je sudjelovao u raznim natjecanjima.

Tehnički podaci: Renault Clio Williams

Snaga: 150 KS
Motor : 4 cilidra, benzinski
Obujam: 1998 cm3
Broj ventila: 16 ventila
Okretni moment: 179 Nm/4500okr
Pogon: prednji
Mjenjač: 5-stupanjski, ručni
Masa: 990 kg
Gume: 185/55/15
Otpor zraka: 0.330 cx
Put kočenja: 60 km/h – 0 : 11.9 m
100 km/h – 0 : 45.3 m
130 km/h – 0 : 82.7 m
Ubrzanje: 0-100 km/h : 7.9 s
0-160 km/h : 20.1 s
0-200 km/h : 40.3 s
Elastičnost: 80-120 km/h : 5.1 s
140-200 u 5-oj : 28.7
Maksimalna brzina: 215km/h
Potrošnja: 11l kombinirani ciklus