Testovi


Nalazite se ovdje: Početna stranicaTestoviRenault Clio RS Akrapovič Edition – trkaći sportski mališan s posebnim ispušnim sustavom

Renault Clio RS Akrapovič Edition – trkaći sportski mališan s posebnim ispušnim sustavom


Renault Clio, francuskog proizvođača automobila na tržištu je već 23 godine, a trenutno se u prodajnim salonima nalazi njegova četvrta generacija. O četvrtoj generaciji ćemo drugom prilikom s obzirom kako smo na testu imali najbrutalniju izvedbu treće generacije.

Renault Sport ili skraćeno RS iza imena modela uvijek izaziva strahopoštovanje, bez obzira radi li se tek o sićušnom Cliju. No, u ovom slučaju to nije sve. Testirani je primjerak bio dorađen Akrapovičevim ispušnim sustavom koji bi trebao podići buku na novi nivo…

Renaut Clio RS Akrapovič Edition predstavlja prvu suradnju tvrtke Renault Nissan Hrvatska i Akrapoviča. Kao što vjerojatno znate, tvrtka Akrapovič je vodeći proizvođač vrhunskih ispušnih sustava za motocikle i sportske automobile. Prednjači i na području proizvodnje proizvoda od ugljičnih vlakana i inovativne uporabe titana. Ispušni sustavi Akrapovič poznati su po  boljim performansama, manjoj masi, dugotrajnosti i zvuku…

Zanimljivom suradnjom nastala je ograničena serija Renaut Clio RS Akrapovič Edition koja se temelji na serijskom Clio RS-u, dok su stručnjaci iz Akrapoviča ovaj sportski automobil „začinili“ s dodatnim 1 KS pri 5.530 o/min i 4 Nm pri 4.200 o/min. No,to su samo brojke, a ono najbolje dolazi iz ispušnih cijevi u obliku zvuka!

Interijer ove jurilice ne razlikuje se vizualno previše od standardne verzije. Pritom mislim na opremljenost automobila i izgled središnje konzole. Na vrhu konzole nalazi se multifunkcijski ekran i otvori ventilacije. Ispod je automatska klima i CD MP3 audio sustav. Na središnjem tunelu nalazi se ručica mjenjača te ručna kočnica. Ovaj model bio je opremljen i fantastičnim Recaro sjedalima koja smo vidjeli i u Meganeu RS. Sjedala iliti školjke nude odličnu potporu tijelu i iznenađujuću udobnost  na dužim putovanjima. Upotrebljivost ovog modela na nivou je standardnog, pa je tako i stražnja klupa dovoljno velika za smještaj dviju odraslih osoba uz zapreminu prtljažnika od 288 litara.

Testirani je model bio opremljen 2.0-litrenim 16V benzinskim motorom koji razvija 201 KS i 225 Nm okretnog momenta. Kako teži svega 1.200 kg, Clio RS Akrapovič iznenađuje snagom i silovitim ubrzanjem kojim kreće prema naprijed. Ovako opremljen sprint do stotke obavlja za manje od 7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 225 km/h (test: 231 km/h). Navedeni su podaci sasvim pristojni za jednog Clia, no ono najbolje iz njega se izvlači tek na otvorenim prometnicama.

Uravnotežena sportska šasija spaja užitak u vožnji s visokim stupnjem sigurnosti. Radi boljeg prijenosa okretnog momenta na podlogu i točnog upravljanja, upravljačka osovina kotača odvojena je od osovine amortizera pa su funkcije ovjesa i upravljanja međusobno neovisne. Cup podvozje potpuno je podređena visokim performansama. Sparena je s novim upravljačkim mehanizmom koji zbog smanjenja prijenosnog omjera za 7,5% djeluje izravnije. Točnost i lakoća upravljanja stoga su optimalne, a osjećaj za upravljačem stvaran. To se najbolje osjeti na otvorenim prometnicama sa puno zavoja. Testirani Clio jednostavno voli nagla skretanja i uz maksimalna pritisak na papučicu gasa. Odlično drži cestu pa nema straha od gubitka kontrole nad vozilom, a Akrapovičev zvuk dizati će vam adrenalin u krvi. Cup ovijes nije skupa nadoplata (3.880 kn), ali svakako se isplati. Istina jest da ćete žaliti tijekom gradske vožnje (pogotovo u Zagrebu), ali bez obzira na silne udarce s podloge, Clio neće ispustiti niti jedan nevaljali zvuk niti iz podvozja niti iz kabine. No, čim izađete van grada – sve gradske muke zaboravljate i vratiti će vam se osmjeh na lice!

Jedina zamjerka ide na račun potrošnje. Neki će reći kako je potrošnja od 11 litara na 100 prijeđenih kilometara razumna za automobil od 200 KS, no ja ću reći da nije. Ovdje se radi o 2.0-litrenom motoru sa 201 KS, no vozilo ima tek 1.2 tone. Potrošnja koju smo dobili na testu bila bi razumna prije nekoliko godina, no danas kada se 200 KS može izvući iz znatno manjeg i ekonomičnijeg motora, potrošnja od 11 litara zvuči kao rasipavanje.

Sve u svemu, Renault Clio RS Akrapovič Edition nije razočarao, štoviše, oduševio nas je. Ovdje se radi o atraktivnom, praktičnom i izrazito zabavnom mališanu koji će svom vlasniku izmamiti osmijeh na lice u ovo tmurno doba. Kompletu dozu zabave u malom pakiranju moguće je dobiti za prihvatljivu cijenu od 179.900 kn (sa popustom). I za kraj zahvaljujemo generalnom zastupniku Renault vozila za hrvatsko tržište, tvrtki RENAULT NISSAN HRVATSKA d.o.o. na ustupljenom test vozilu.

Renault Clio RS Akrapovič Edition – tehnički podaci

Motor

4-cilindrični, redni, benzinski, postavljen naprijed poprečno, 4 ventila po cilindru, 2 bregasta vratila u glavi pokretana zupčastim remenom, promjenjivo upravljanje ventilima (VVT), glava od lake legure, koljenasto vratilo u 5 ležajeva, elektroničko ubrizgavanje goriva, ulje 5,0 l, Euro 4

Obujam (ccm)

Snaga (KW/KS @ o/min)

Okretni Moment (Nm @ o/min)

1.998

148/201@ 6.960

225/5.360

Prijenos

Pogonski kotači

Mjenjač

Prednji

5 stupnjeva, ručni

Kočnice

Sprijeda ventilirani disk promjera 312 mm, straga puni disk promjera 300 mm

Pomoćni sustavi

ABS + EBD + ESP + TCS

Kotači

215/45 R17

Dimenzije

Širina (mm)

Dužina (mm)

Visina (mm)

1.768

4.017

1.484

Međuosovinski razmak (mm)

Prtljažnik (l) (max)

Spremnik goriva (l)

2.585

288 (1.028)

55

Mase

Masa praznog vozila (kg)

Nosivost (kg)

1.204

486

Performanse i potrošnja

Maksimalna brzina (km/h)

Ubrzanje 0-100km/h

225 (test: 231)

6.9s

Grad

Otvorena

Kombinirano

11.3

6.4

8.2

Potrošnja na testu

11.3l/100km

.

Izvor: Auto-info