Vremeplov


Nalazite se ovdje: Početna stranicaVremeplovRenault 21 Quadra – anoniman, ali vrlo bitan automobil za Renault

Renault 21 Quadra – anoniman, ali vrlo bitan automobil za Renault


Renault 21 Quadra jedan je od rijetkih Renaultovih automobila s pogonom na sve kotače, a uz to ima i potentni turbo motor..

Mnogi će se zapitati koja je vrijednost Renaulta 21 Quadra, i zašto je to doista zanimljiv automobil. Renault je kroz svoju povijest dosta škrto implementirao pogon na sve kotače u svoja vozila. Sjetimo se samo njihovih perjanica poput Renaulta 25, Safrane-a, Aventime-a, Vel Satis-a. Iako su svi ovi automobili pripadnici više klase, nisu dolazili sa pogonom na sva četiri kotača. Situacija nije nimalo drugačija ni u ostalim klasama. Naravno, pogon na sve kotače ipak je bio dostupan u Scenicu Rx4, i danas je prisutan u Koleosu, ali njihova SUV koncepcija jednostavno zahtijeva ugradnju takve vrste pogona.

Renault 21 Quadra 02

Renault 21 nije bio “bogznakakav” automobil – u svim bitnim segemntima važmima za ocjenjivanje jednog automobila, bio je prosječan do ispod prosječan. Jedini segment gdje je odskakao i bio vrlo dobar, odnosi se na već poslovičnu francusku udobnost. Konkurenti, pogotovo iz germanskog bazena, pobjeđivali su ga gotovo u svim disciplinama. Zbog toga, vrlo je zanimljiva transformacija koju je Renalut 21 dobio ugradnjom “četiri vuče” i oznakom Quadra. Iz pitomog, udobnog obiteljskog automobila, pretvorio se u reprezenta sportske limuzine srednje klase.

Renault 21 Quadra 03

Ubrzanje do sto za 7.7 sekundi i maksimalac na 220 km/h, solidne su vrijednosti i za današnje pojmove. Ove brojke omogućila je ugradnja dvo litarskog turbo motora. Nadalje, pogon na sva četiri kotača anulirao je večinu problema standardne 21-ice. Francuzi su se rješili torzijskih opruga na stražnjoj osovini i ugradili normalne zavojne opruge. Dobro, Renault 21 Quadra nikako ne može stati uz bok najboljima poput BMW M3, Sierre Cosworth, itd., ali to i nije bila prvotna namjera. Za dostizanje takvih automobilskih veličina, bio bi mu potreban snažniji motor i dorađeniji ovjes, s naglaskom na segment direktnosti upravljačkog mehanizma. Renault 21 Quadra u unutrašnjosti nije bio previše izmjenjen nasprav standardne 21-ice. Sportska sjedala, uz volan i promjenjenu grafiku instrumenata, sitnice su koje su ipak učinile ovaj automobil sportski orijentiranim vozilom. Ista situacija je i sa vanjštinom. Alufelge, pokoji spojler, više su u službi dizajna, nego prave upotrebne vrijednosti.

Renault 21 Quadra 04

Što je onda ustvari Renalult 21 Quadra?
Pa, može se reći da je on Renaultov odgovor na Peugeotov Mi 16, uz jednu dodanu vrijednost, a to je već više puta spomenut pogon na sve kotače. Renault 21 Quadra je također automobil u koji je uneseno znanje iz tadašnje Formule 1, prvenstveno u pogledu razvoja motora.

Par ovih automobila može se pronaći i na našem tržištu, a uz dobro cjenkanje možete se odvesti u njemu za nekakvih 2000E. Uzevši u obzir činjenicu kako ih je vrlo malo na cestama, i kako je to jedan od malobrojnih Renaulta sa pogonom na sve kotače, a  pruža izvrsne performanse, možda treba razmisliti o njemu i udomiti ga….

Tehnički podaci: Renault 21 Quadra

Snaga : 175KS
Motor : 4 cilindra (uzdužno)
Obujam : 1995 cm3
Ventili : 8 ventila Turbo
Okretni moment : 270 Nm (3000 okr/min)
Prijenos : pogon na sva četiri kotača, ručni 5-stupanjski mjenjač
Masa : 1400 kg
Gume : 195/55/15
Otpor zraka: 0.310 cx
Maksimalna brzina : 220 km/h
Ubrzanje 0-100km/h: 7.7s
0-400 m: 15.4 s
0-1000 m : 28.6 s
80-120 km/h : 5.4 s
Put kočenja (100-0) : 40.9m