Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRelijaška Toyota GT86 CS-R3 spremna za natjecanja, čekaju se kupci

Relijaška Toyota GT86 CS-R3 spremna za natjecanja, čekaju se kupci


Nakon višemjesečne pripremne faze Toyota je napokon predstavila gotovu verziju novog relijaškog auta – GT86 CS-R3. Za potencijalne kupce narudžbe su otvorene, cijena je 79.000 eura.

Toyota GT86 CS-R3 predstavljena je lani, a nakon prototipova i testnih auta napokon je spreman i pravi trkaći auto s kojim možete na natjecanja. Svima koji žele voziti ovaj novi auto ponuđen je i popust za naružbe koje stignu prije 24. travnja, jer cijena je dotad 79.000 eura (bez poreza), a poslije će narasti na 84.000 eura. Isporuke počinju u svibnju, a homologacija će biti napravljena u lipnju.

Kao što naziv kaže, novi trkaći auto pripremljen je za natjecanja u klasi R3 i bit će jedini auto sa stražnjim pogonom u konkurenciji Renaulta Clia, Citroena DS3, Honde Civic Type-R… Pokreće ga dvolitreni bokser motor sa 238 KS, uz šeststupanjski sekvencijalni mjenjač.

Kako bi promovirala novi auto, Toyota pokreće i posebni kup, nazvan HJS TMG CS-R3 Trophy. Prva utrka bit će Rally Niedersachsen u Njemačkoj, koji se održava 4. srpnja. Predviđeno je sedam utrka u kupu, a kup će trajati najmanje tri godine.