Moto


Nalazite se ovdje: Početna stranicaMotoReevu MSX1 – prva i jedina motoristička kaciga na svijetu s ugrađenim retrovizorom

Reevu MSX1 – prva i jedina motoristička kaciga na svijetu s ugrađenim retrovizorom


Sigurnost je jedan od najvažniji elemenata bilo auto ili moto industrije. Stvar se uvelike popravlja i u moto svijetu, čemu doprinosi i ova revolucionarna kaciga s retrovizorom – Reevu MSX1.

Kada je riječ o automobilima, za sigurnost se brinu zračni jastuci, sigurnosni pojas, deformacijske zone i mnoštvo elektronike. Ukratko, možemo reći da su vozači automobila poprilično dobro zaštićeni. No kada govorimo o motociklima, situacija se uveliko mijenja. Iako se i u moto industriji radi na povećanju sigurnosti, razina zaštite daleko je manja i više ovisi o samom vozaču. Dok u automobilu vežete pojas i čitav niz senzora brine za vašu sigurnost, na motoru morate sami biti svjesni opasnosti i brinuti se za svoju sigurnost.

Tu prvenstveno mislimo na zaštitnu opremu koja je dostupna svakom od nas i svatko prema svojim mogućnostima ili željama bira način na koji će se zaštiti. Kacige su zakonom propisana obaezna zaštitna oprema i ključan su faktor sigurnosti svakog vozača motockla. Prilikom odabira kacige neki se vode kvalitetom proizvođača, drugi traže specifičan dizajn, tećima je prioitet cijena kacige, a neki ju nažalost kupuju samo da zadovolje zakon. Većina kaciga na tržištu nudi otprilike iste mogućnosti, ali odnedavno postoji kaciga koja se po nečem istiće od drugih kaciga na tržištu. Riječ je o prvoj i trenutačno jedinoj kacigi na svijetu koja vozaču nudi i faktor preglednosti straga.

Reevu MSX1 kaciga je koja u sebi ima integrirani retrovizor za što bolje praćenje prometne situacije iza vozača. Svatko tko je barem jednom sjeo na motocikl ili skuter zna da retrovizori vizualno pokrivaju tek manji prostor iza vozača, dok istovremeno ostaju veliki „mrtvi kutevi“ koje vozač bez okretanja glave ne može vidjeti. Situacija i nije previše opasna kada se u gradu iza vas nalazi automobil, ali vjerujem da smo svi svjesni činjenice kako sve više biciklista, skuteraša i motociklista voze slalom između automobila i vrlo lako se jedan takav može naći u „mrtvom kutu“. Stoga ovaj sustav donosi još jedan vrlo bitan faktor u vožnji, a to je preglednost prometne situacije.

Razvoj ove kacige trajao je nekoliko godina i možemo reći kako Reevu kaciga zadovoljava sve sigurnosne, tehničke i konforne karakteristike. U izradi je korištena APC tehnologija koju je razvila upravo tvrtka Reevu. Koriste se tri kompozitna materijala koja pružaju velike mogućnosti oblikovanja te istovremeno jamče jednaku čvrstoću na čitavoj površini. Kacige Reevu imaju 2 unutrašnje podstave, 1 deformacijsku zonu koja apsorbira energiju prilikom udara i vanjsku školjku izrađenu od tri kompozitna materijala s karbonskim vlaknima. Reevu MSX1 kaciga dostupna je i na našem tržištu, a dolazi u četiri različite boje i nekoliko veličina. Maloprodajna cijena kacige iznosi 2.600 kuna, a trenutačno ovu kacigu možete dobiti po 30 posto nižoj akcijskoj cijeni. Više informacija možete dobiti na www.reevu.hr ili na 091/ 227 8016.

Izvor: Automoto-portal.hr