Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRed Bull Global Rallycross Championship (GRC) – cijela sezona, 1/2 dio

Red Bull Global Rallycross Championship (GRC) – cijela sezona, 1/2 dio


A sada prava poslastica. Već nekoliko godina pratimo GRC prvenstvo, iliti Global Rallycross Championship. Samo za prave ljubitelje donosimo cijelu sezonu u video snimkama.

Naravno, malo smo se potrudili i na Youtubeu pronašli pregršt video priloga, izdvojili one najbolje koji predstavljaju svaku od pojedinih utrka. Jedino je prva malo “škakljiva”, koja je vožena na Barbadosu, otočnoj državi povrh Venezuele i Trinidada i Tobaga.

Ukratko, GRC utrke su kombinacija klasičnog relija i kružnih asfaltnih utrka, a vozi se po kružnim stazama s različitim podlogama, uz atraktivne vozačke poteze, skokove i puno kontakata. Zanimljiv je iz dva osnovna razloga – utrkuje se više automobila odjednom i vrlo je jednostavno pratiti utrku (gledatelji, TV prijenos). U posljednje 2 godine GRC je postao planetarno popularan, čak ga je i veliki Red Bull uzeo pod svoju kapu.

Red Bull Global Rally Championship (GRC) - cijela sezona, 1 dio 02

Nećemo više trošiti vaše vrijeme – u ovom dijelu pogledajte prvih 5 od 10 utrka… Drugi dio sezone pogledajte na ovom linku, očekuje vas još 5 uzbudljivih utrka!!!

GRC 2014 – 1. utrka, Barbados

GRC 2014 – 2. utrka, Austin

GRC 2014 – 3. utrka, Washington

GRC 2014 – 4. utrka, New York

GRC 2014 – 5. utrka, Charlotte


  • Svaka čast majstore, Ken Block, Gymkhana i sjajne vožnje u GRC-u, a više mu je od 40 🙂