HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportRebenland Rally, Mitropa kup: Viliam Prodan treći u R2 klasi

Rebenland Rally, Mitropa kup: Viliam Prodan treći u R2 klasi


Reli sezona je počela! Na prilično zahtjevnom Rebenland rallyju Viliam Prodan i njegov tim bili su ukupno jedanaesti, treći u konkurenciji R2 automobila i što je najvažnije -3. u ukupnom poretku Mitropa rally kupa.

Na Rebenland rally utrci u dva je dana voženo je 14 brzinskih ispita –  prvog dana pet, drugog dana devet. Uvjeti za vožnju su bili teški vrlo zahtjevni, uz puno kiše koja je donijela blato i pijesak na asfalt, tako da je utrka bila više “makadamska” nego asflatna. Ali kako naš narod kaže – na muci se poznaju junaci!

Evo što je o samoj utrci ispričao Viliam Prodan, koji se ponovo odmetnuo u međunarodne reli vode:

“Već u četvrtak na samom popisivanju brzinskih ispita bilo je jasno da nas čeka zahtjevnih i teških 14 brzinaca s obzirom da je kiša natopila stazu te su se brzinci pretvorili više u blatnjave nego u asfaltne, pogotovo prvih pet koji su nas čekali u Petak.

U Petak kišni dan, podesili smo set-up na full soft, narezali intermedie te je dogovor bio da idemo rutinski bez previše rizika koji bi nas ne daj Bože izbacio iz utrke. Tako je i bilo, uzeli smo tempo i bez previše rizika (iako smo imali jednu hard situaciju) završili prvi dan i to na vrlo dobro petnaestom mjestu ukupnog poretka natjecanja te na petom mjestu u poretku Mitropa rally kupa. (Za informaciju, samo na prvom brzincu zabilježeno je čak 9 izlijetanja sa staze).

Drugog dana osvanulo je sunce, a samim time i puno bolji uvjeti na stazama. Auto smo uspjeli iz prve podesiti, pogodili smo s gumama te je prava jurnjava mogla početi, na nož od prvog do zadnjeg metra, muška borba cijeloga dana sa Slovenskim kolegom Timom Novakom u Škodi Fabiji R2 koji pokazuje da će nam ove godine biti pravi sportski suparnik te s višestrukim Austrijskim prvakom Danielom Wollingerom u novom Opel Adamu R2. Na trenutke čak i opasna vožnja, ali nitko nije popuštao, sve do pretposljednjeg brzinca „Schlosberg 2“ gdje smo se pri spuštanju u jednom hardu usred blata izvrtjeli te izgubili dragocjenih petnaestak sekundi koje na zadnjem brzincu nismo mogli nadoknaditi te na kraju završili rally na jako dobrom jedanaestom mjestu ukupnog poretka te na trećem mjestu u ukupnom poretku Mitropa rally kupa.

Težak početak sezone je iza nas, Rebenland teži od očekivanja, ali jako dobro odrađen i vožnjama i rezultatski te nam sad slijedi oporavak te brza priprema za sljedeće natjecanje koje nas čeka već za petnaestak dana opet u Austriji na njihovom najjačem rally-u, Lavantall rally 2015. a do tada sportski pozdrav!”

Puno sportskog uspjeha Viliamu i njegovom timu želi naš i vaš Automanija portal koji ove godine medijski prati ovaj uspješan tim.

Rebenland Rally, Mitropa kup - Viliam Prodan treći u R2 klasi 02