Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRazmisli – kad piješ, ne vozi – predstavljena kampanja Ministarstva unutarnjih poslova (MUP)

Razmisli – kad piješ, ne vozi – predstavljena kampanja Ministarstva unutarnjih poslova (MUP)


Na press konferenciji u Ministarstvu unutarnjih poslova predstavljena kampanja odgovornog konzumiranja alkohola – Premijerno prikazan TV spot Dalibora Matanića o odgovornoj konzumaciji.

U sklopu projekta Razmisli, prve kampanje o odgovornom konzumiranju alkohola, Zagrebačka pivovara predstavila je u prostorijama MUP–a ovogodišnju kampanju o odgovornoj konzumaciji alkohola. Ovogodišnji projekt, uz to što je okupio mnogobrojne stručnjake, prvi put u partnerstvu s MUP-om i zaposlenicima Zagrebačke pivovare najavljuje pojačane kontrole vozača s ciljem educiranja i poticanja javnosti na odgovorno ponašanje u prometu.

O ciljevima i aktivnostima kampanje o odgovornom konzumiranju govorili su:
•    Josip Mataija – voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa
•    Tina Puhalo Grladinović – voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare.

Nova kampanja Zagrebačke pivovare predstavljena je i televizijskim spotom u režiji poznatog redatelja Dalibora Matanića koji će se prikazivati na nacionalnim TV kanalima.

U sklopu kampanje pokrenuto je i istraživanje tržišta o navikama konzumacije alkohola među aktivnim vozačima kako bi se doznalo kako se javnost ponaša prilikom vožnje i konzumacije alkohola.

Istraživanje provedeno u suradnji s agencijom Hendal i ove je godine potaknulo Zagrebačku pivovaru da, kao lider na domaćem pivarskom tržištu, upozori na sve veću zastupljenost neodgovornog konzumiranja alkohola nizom aktivnosti koje, osim lansiranja prigodnog TV spota, uključuju i poseban projekt s MUP-om u jedanaest hrvatskih gradova. Provođenjem pojačanih kontrola vozača s dodatnim dvočlanim ekipama Razmisli Zagrebačka pivovara napravila je važan korak u borbi protiv konzumacije alkohola u prometu uključivanjem vlastitih zaposlenika i promotora. Tako će u Zagrebu, Karlovcu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Našicama, Osijeku, Požegi, Splitu, Koprivnici i Varaždinu zaposlenici Zagrebačke pivovare i promotori prvi put zajedno s redovitim MUP-ovim cestovnim kontrolama educirati vozače prigodnim brošurama kako bi dodatno upozorili na neprihvatljivost konzumacije alkohola za vrijeme vožnje, čak i u malim količinama.

Osim snimanja TV spota i partnerstva s MUP-om, u prosincu će se službeno predstaviti rezultati istraživanja o navikama pijenja alkohola među aktivnim vozačima. Tako će na okruglom stolu nezavisni stručnjaci iz različitih područja komentirati rezultate s ciljem educiranja i stvaranja svijesti javnosti o opasnostima vožnje pod utjecajem alkohola.

Dosadašnje aktivnosti u sklopu kampanje Razmisli
Zagrebačka pivovara već četiri godine provodi nacionalnu kampanju Razmisli čiji je osnovni cilj podignuti svijest o odgovornom i umjerenom konzumiranju alkohola. Sama kampanja Razmisli započela je 2008. godine promoviranjem neprihvatljivosti konzumacije alkohola i vožnje pod nazivom Kad piješ, ne vozi, a u 2009. godini nastavljena je drugom fazom kampanje “Poštuj mlade, reci im ne” koja je bila usmjerena na problematiku prodaje alkohola maloljetnim osobama i nepoštovanja zakonom regulirane dobne granice za prodaju alkohola s ciljem podizanja svijesti i edukacije javnosti o odgovornom konzumiranju. U svojoj trećoj fazi kampanja Razmisli – treba znati stati bavila se problematikom prekomjernog opijanja maloljetnika.

Kao vodeći glas promocije odgovorne konzumacije, Zagrebačka pivovara ovom kampanjom nastoji skrenuti pozornost javnosti na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola te upozorava na zabrinjavajući trend ponašanja Hrvata prilikom vožnje i konzumacije alkohola.