Autosport Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRazbojnici ukrali 60 trofeja iz sjedišta Red Bull Racinga

Razbojnici ukrali 60 trofeja iz sjedišta Red Bull Racinga


Iz sjedišta Red Bull Racinga u Milton Keynesu u Engleskoj u noći s petka na subotu oko 1.30 sati na nasilan je način ukradeno 60 trofeja.

Krađu, odnosno razbojništvo, obavila su šestorica nepoznatih koji su došli s dva vozila. Najprije su s nepoznatim srebrnim terencem razvalili vrata i ušli u krug firme, onesposobili su noćne čuvare (srećom nitko nije ozlijeđen), a potom su plijen potršali u vozila i pobjegli. Drugo vozilo je tamni (crni ili plavi) Mercedes karavan, najvjerojatnije sa stranim registarskim pločicama.

U ime Red Bulla oglasio se Christian Horner, koji je rekao da su uznemireni ovakvim noćnim prepadom i da im je nanesena znatna šteta, jer su trofeji skupljani godinama. Iako su trofeji za njih neprocjenjive vrijednosti, nije im jasno zašto su ih lopovi ukrali, jer njhova tržišna vrijednost je mala, neki trofeji su replike, i lopovi neće moći profitirati na njima. Dodajmo i da ne znamo tko bi kupio ove trofeje, jer bi ih morao čuvati sakrivene. Osim ako ih se ne rastali i ne proda kao staro zlato, staro srebro, aluminij…

Zbog ovog incidenta sjedište Red Bull Racinga će ubuduće biti manje dostupno, a to će naštetiti stotinama fanova koji su iz cijelog svijeta posjećivali tvornicu da vide galeriju s trofejima i bolide F1.

Ako slučajno nešto znate o počiniteljima, slobodno nazovite policiju na broj 0044 1865 841148.