Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRallye Monte Carlo: Ogieru najviše pobjeda, Hirvonen i dalje u vodstvu

Rallye Monte Carlo: Ogieru najviše pobjeda, Hirvonen i dalje u vodstvu


Finac Mikko Hirvonen za upravljačem Forda FiesteS2000 vodeći je nakon drugog natjecateljskog dana relija Monte Carlo i odveženih 10 brzinskih ispita.

Rallye Monte Carlo: Ogieru najviše pobjeda, Hirvonen i dalje u vodstvu

Svjetski viceprvak u premijernom nastupu za novi M-Sportov automobil ima 47,7 sekundi prednosti ispred sunarodnjaka Juhe Hanninena u Škodi Fabiji S2000. Na trećem je mjestu lanjski pobjednik relija Francuz Sebastien Ogier u Peugeotu 207 S2000. On zaostaje minutu i 10 sekundi.

Upravo je Ogier bio najuspješniji na šest brzinskih ispita voženih u četvrtak, jer je pobijedio na tri brzinca. Preostala tri dobili su Hirvonen, Hanninen i Nicolas Vouilloz u Fabiji. Od deset brzinaca Ogier je pobijedio na pet, ali Hirvonen je s tri pobjede ipak puno brži.

četvrtoplasirani u poretku nakon 10 brzinaca je Vouilloz s minutom i 34 sekunde zaostatka, a petoplasirani Stephane Sarrazin zaostaje preko šest minuta. Pobjednik 78. izdanja najpoznatijeg svjetskog relija može se dakle tražiti između prve četvorice. Iako ima veliku prednost, Hirvonen ipak ne može biti miran, jer glavna karakteristiak relija, a pogotovo ovog u Monte Carlu, je nepredvidljivost zbog promjenjivih uvjeta na cesti.

Rallye Monte Carlo: Ogieru najviše pobjeda, Hirvonen i dalje u vodstvu

Teški su uvjeti koštali aktualnog IRC prvaka Krisa Meekea u Peugeotu 207 S2000. Prekasno kočenje na zaleđenoj cesti bilo je uzrok izlijetanja na 5. brzinskom ispitu, a povratak na cestu više nije bio moguć pa je Britanac odustao.

Slovenac Andrej Jereb, koji vozi Peugeot 207 S2000, sa suvozačem Miranom Kacinom na 13. je mjestu. Zaostaje 17,15 minuta za vodećim Hirvonenom.

U petak se vozi pet brzinskih ispita. U 9.23 sati starta 30-kilometarski brzinac iz Montaubana, a nakon njega natjecatelji odlaze do Monte Carla i u servisnoj zoni čekaju četiri noćna brzinca na planinama iznad Kneževine. Dvaput se prolazi preko legendarnog prijevoja Col de Turini, a s obzirom da posljednji brzinac starta u 23.53 sati, pobjednik bi se trebao znati malo iza ponoći.

Rallye Monte Carlo: Ogieru najviše pobjeda, Hirvonen i dalje u vodstvu

Rezultati nakon dva dana (10 brzinaca):
1. Hirvonen (Ford) 3h12m44s
2. Hanninen (Škoda) +47.7s
3. Ogier (Peugeot) +1m10.3s
4. Vouilloz (Peugeot) +1m34.3s
5. Sarrazin (Peugeot) +6m06.0s
6. Wittman (Peugeot) +6m53.8s
7. Wilks (Škoda) +7m07.3s

I za kraj, nekoliko video priloga s relija u Monte Carlu. Uživajte…