Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRallye Monte-Carlo: Ogier u komotnom vodstvu nakon što je Loeb otkinuo kotač

Rallye Monte-Carlo: Ogier u komotnom vodstvu nakon što je Loeb otkinuo kotač


Nakon uzbudljivog drugog dana najpoznatijeg svjetskog rallyja u vodstvu je aktualni svjetski prvak Sebastien Ogier u VW Polu R WRC. Najveći suparnik, bivši prvak Sebastien Loeb, na zadnjem brzincu oštetio je svoj DS3 WRC i nije uspio završiti etapu.

U petak je voženo šest brzinskih ispita. Najbrži je triput bio Robert Kubica, koji se preporodio nakon odustajanja u četvrtak navečer, a na dva brzinca najbrži je bio Loeb. No, brzina ne donosi uvijek pobjedu, a to se pokazalo na posljednjem brzinskom ispitu, koji je bio koban za nekoliko ‘prvoligaških’ vozača, ali ne i za Ogiera.

Sebastien Loeb stražnjim lijevim dijelom auta udario je u betonski zidić i otkinuo kotač. Uspio se dovući do kraja brzinca, potrudio se i zamijeniti kotač, ali oštećenje je ipak bilo preveliko pa nije uspio doći do servisa. Upisano mu je odustajanje, dobit će vremensku kaznu i sutra nastaviti po SuperRally pravilima.

RMC-Kubica02

Auto R.Kubice nakon 8. brzinskog ispita

 

Na isti je način, nakon odustajanja u četvrtak navečer, nastavio voziti Robert Kubica. I pokazao je opet da je jedan od najbržih vozača u prvenstvu, ali do ulaska u top 5 mora naučiti kontrolirati svoju brzinu i imati manje peha s autom. U petak je bio najbrži na tri brzinska ispita, ali je na posljednjem brzincu dvaput izletio. Jednom ga je pogurala publika, drugi put se sam izvukao, ali s oštećenim prednjim lijevim dijelom auta i probušenom gumom.

Još jedna žrtva skliskih cesta bio je Kris Meeke, tako da je Citroen ostao bez oba vozača. Nakon svega u vrhu poretka su tri Volkswagenova vozača, potvrđujući opet da su i ove godine najveći favoriti i da žele obraniti pozicije iz lanjskog prvenstva. No, kraj rallyja još je jako daleko, pa nikakva predviđanja ne treba davati.

Poredak nakon drugog dana:

1. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:52:07.4
2. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +1:45.4
3. Andreas Mikkelsen / Ola Floene (Volkswagen Polo R WRC) +2:34.8
4. Ott Tanak / Raigo Molder (Ford Fiesta RS WRC) +2:44.4
5. Mads Østberg / Jonas Andersson (DS 3 WRC) +3:02.9
6. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +3:15.2
7. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +3:29.9
8. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai i20 WRC) +4:03.0
9. Martin Prokop / Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +4:59.6
10. Henning Solberg / Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC) +6:38.9