Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRallye Monte-Carlo: Loeb ispred Ogiera nakon dva noćna brzinca

Rallye Monte-Carlo: Loeb ispred Ogiera nakon dva noćna brzinca


Rallye Monte-Carlo počeo je u četvrtak s dva noćna brzinca. Sebastien Loeb je u vodstvu je s 13 sekundi prednosti ispred Sebastiena Ogiera.

Deveterostruki svjetski prvak već je na prvom brzincu dokazao da je majstor nad majstorima, i pokazao zašto obožavateljima treba biti žao da više nije stalni vozač u WRC-u. Na brzincu dugačkom 21 kilometara uspio je za pola minute nadmašiti aktualnog prvaka Ogiera. Između njih smjestio se Estonac Ott Tanak u Fordu.

Na drugom brzincu, dugačkom malo manje od 20 kilometara, Ogier je malo bolje vozio, 17 sekundi brže od Loeba, pa je smanjio Loebovu ukupnu prednost na 13 sekundi. Drugo vrijeme brzinskog ispita imao je Jari-Matti Latvala.

Rally Monte Carlo 2015

Kao i uvijek presudan je bio izbor guma, odnosno kombiniranje zimskih guma i čavlerica, ali i prilagodba vožnje promjenjivim uvjetima, sa skrivenim naslagama leda i blatnim zamkama. Bilo je puno okretanja i izlijetanja, pa guranja natrag na cestu, a podijeljeno je preko trideset vremenskih kazni zbog kašnjenja na vremenske kontrole.

Robert Kubica je nakon jednog okretanja imao problema s gašenjem i resetiranjem svoje Fieste, pa je jedva došao do kraja brzinca. Problemi sa strujom su se nastavili na veznom sektoru, pa ga je i policija zaustavila jer mu nisu radila svjetla. Nakon svega Kubica je odustao i ne zna se hoće li nastaviti u petak.

Odustao je još jedan vozač Fieste – Bryan Bouffier, koji je izletio s ceste i zabio se u drvo. Malo više sreće imao je Dani Sordo u Hyundaiju, kojeg je nakon izlijetanja suvozač Marc Martio uspio izgurati natrag na cestu.

Rezultati nakon dva brzinca:
1. Sébastien Loeb / Daniel Elena (DS 3 WRC) 30:08.2
2. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +13.3
3. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +36.1
4. Ott Tanak / Raigo Molder (Ford Fiesta RS WRC) +38.6
5. Elfyn Evans / Daniel Barritt (Ford Fiesta RS WRC) +47.4
6. Kris Meeke / Paul Nagle (Citroën DS3 WRC) +59.8
7. Andreas Mikkelsen / Ola Floene (Volkswagen Polo R WRC) +59.9
8. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +1:06.8
9. Mads Østberg / Jonas Andersson (Citroën DS3 WRC) +1:08.7
10. Henning Solberg / Ilka Minor (Ford Fiesta RS WRC) +1:17.6