Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRallye Monte Carlo 2011 – za reli prijavljeno više od 250 posada

Rallye Monte Carlo 2011 – za reli prijavljeno više od 250 posada


Rallye Monte-Carlo, najpoznatiji reli na svijetu, iduće godine proslavlja stogodišnjicu. Za jubilarno izdanje relija, koji će se održati od 19. do 22. siječnja 2011. godine, vlada (pre)veliko zanimanje.

Do sada je zaprimljeno više od 250 prijava, a prihvaćeno će biti njih tek stotinu.

Organizatori su za stogodišnjicu relija odlučili ograničiti broj sudionika na 100. Nakon što 6. prosinca istekne rok za prijave imat će velikog posla oko skraćivanja liste prijava.

Rally Monte-Carlo i iduće godine održava se u sklopu Intercontinental Rally Challengea, no osim zvijezda tog natjecanja reli privlači i ostale najbolje relijaše iz cijelog svijeta, bez obzira gdje inače nastupaju. Primjerice, početkom ove godine je reli iskorišten za promociju Fieste S2000, a pobijedio je Mikko Hirvonen.

Interes za nastupom pokazao je i svjetski prvak Sebastien Loeb, ali iz Citroena je stigla zabrana. No, zato se na listi prijava nalazi njegov suvozač Daniel Elena, inače državljanin Kneževine Monaco. Elena se naravno prijavio kao vozač. Tko zna, možda će mu Loeb biti suvozač. Šala mala, suvozač Eleni bit će Olivier Campana.

Imena nekih vozača, čije prijave nisu sporne, već su poznata. Za Škodu će u IRC-u voziti prvak Juho Hänninen, bivpi prvak Nicolas Vouilloz, Freddy Loix, Jan Kopecky i Andreas Mikkelsen. Za Peugeot će nastupati Guy Wilks, Thierry Neuville i Bruno Magalhaes. Prijavljeni su i bivši WRC vozači François Delecour i Toni Gardemeister.

Izvor: Automoto-portal.hr