HR autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaHR autosportRally Show Santa Domenica – stiže Andreas Aigner, bivši PWRC reli prvak!

Rally Show Santa Domenica – stiže Andreas Aigner, bivši PWRC reli prvak!


Austrijanac će na ovom atraktivnom makadamskom natjecanju voziti BMW 650i, reli automobil s pogonom na stražnje kotače. Njegov V8 motor obećava fantastičnu zvučnu kulisu koja će dodatno začiniti njegov nastup.

Aigner je karijeru započeo Red Bull-ovim nagradnim natjecanjem na kojem se tražila buduća rally zvijezda. Iako bez prijašnjeg iskustva u rallyju ili drugim disciplinama automobilizma, uspio je uvjeriti svoje mentore, Raimunda Baumschlagera i Armina Schwarza, da mu pruže neponovljivu priliku u međunarodnoj rally karijeri.

2006. potpisuje ugovor za Red Bull Škoda team kojim rukovodi voditelj Schwartz. Iste godine, kao timski kolega Finca Harrija Rovanperäe, nastupa na 10 utrka Svjetskog prventstva vozeći Škodu Fabiu WRC.

Nakon što je Manfred Stohl osvojio naslov prvaka u FIA Cup for Drivers of Production Cars 2000. godine, Aigner je 2008. godine, vozeći za BRR Baumschlager Rallye & Racing tim, postao drugi austrijski svjetski prvak u rallyju. Zavidan rezultat ostvario je pobjedom u tada vrlo konkurentnoj PWRC kategoriji, u kojoj je nastup bio moguć isključivo automobilima grupe N.

rally-show-santa-domenica-stize-andreas-aigner-bivsi-pwrc-reli-prvak-02

Nažalost, nakon toga Aigner nije uspio osigurati budžet za daljnje nastupe na Svjetskom prvenstvu. Nakon nekoliko propuštenih sezona, ponovno se vratio u prvenstvo Austrije, vozeći razne automobile. Jedan od njih je i moćni BMW 650i s pogonom na stražnje kotače i V8 motorom, s kakvim može nastupati prema najnovijim austrijskim pravilima.

rally-show-santa-domenica-stize-andreas-aigner-bivsi-pwrc-reli-prvak-03

Automobil je izuzetno atraktivan i ima nezaboravan zvuk! Njime Aigner dolazi i na ovogodišnje izdanje Rally Showa Santa Domenica, te iako mu neće biti lako pobijediti na makadamskoj podlozi, zasigurno će pružiti jedan od najatraktivnijih i najimpresivnijih nastupa.

rally-show-santa-domenica-stize-andreas-aigner-bivsi-pwrc-reli-prvak-04