Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRally du Valais – posljednja utrka Prvenstva Europe vozi se ovog vikenda

Rally du Valais – posljednja utrka Prvenstva Europe vozi se ovog vikenda


Rally du Valais, posljednja utrka Prvenstva Europe, održat će se od četvrtka 28. do subote 30. listopada u Švicarskoj. Baza relija je u mjestu Martigny. Vodeći u prvenstvu je Talijan Luca Rossetti koji je, podsjećamo, pobijedio i na 37. Croatia Rallyju.

Za Rally du Valais, inače 11. utrku u prvenstvu, prijavilo se čak 117 posada. Vodeći Rossetti vozit će Abarth Grande Punto S2000, a suvozač će mu biti Matteo Chiarcossi. Rosseti je bio prvak Europe 2008. godine, a jedini konkurent u borbi za ovogodišnju titulu je Čeh Antonin Tlustak, koji vozi Škodu Fabiju S2000.

Prijavljeno je deset vozača sa S2000 automobilima, a među njima u europskoj konkurenciji su još Talijan Luca Betti u Peugeotu 207, Poljak Michal Solowow u Fordu Fiesti i Poljak Szymon Ruta u Peugeotu 207.

U istoj konkurenciji, ali s prednjepogonašima, su Talijan Matteo Gamba (nedavno pobjedio na Istra Rallyju) i Čeh Jan Černy. Obojica će voziti Renault Clio R3.

Od poznatijih vozača, prijavljeni su još Nizozemac Kevin Abbring (Renault Clo R3) te Belgijanac Thierry Neuville i Francuz Mathieu Arzeno s Citroenom DS3 R3. Ostatak liste prijava čine Švicarci.

Na reliju će se u tri dana voziti 18 brzinskih ispita ukupne dužine 280 kilometara.

Izvor: Automoto-portal.hr