Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiRainer Zietlow: u deset dana iz Južne Afrike do Norveške

Rainer Zietlow: u deset dana iz Južne Afrike do Norveške


Njemački rekorder Rainer Zietlow želi odvoziti više od 18.000 kilometara dug put od Južne Afrike do Norveške za manje od deset dana.

I ove godine Goodyear surađuje s njemačkim vozačem Rainerom Zietlowom, koji želi prijeći udaljenost između Rta Agulhas u Južnoj Africi i Sjevernoga rta (Nordkapp) u Norveškoj unutar manje od deset dana i tako postaviti novi svjetski rekord. Ekipa koju osim Zietlowa čine snimatelj Marius Biela i glavni direktor Volkswagena Racing UK Sam Roach na put će krenuti u petak 11. rujna, a pritom će se voziti preko tri kontinenta i proputovati 21 državu. Prošle jeseni spomenutoj se ekipi dogodila nesreća jer se s njima sudarilo drugo vozilo pa se zbog popravka put produžio za 13 dana te su uspjeli prijeći put od Norveške do Južne Afrike za 21 dan. Ovaj put žele nadmašiti prošlogodišnji rekord vožnjom u obrnutom smjeru.

S putovanjem dužim od 18.000 kilometara ekipa će se uhvatiti u koštac s automobilom Volkswagen Touareg V6 TDI, koji će imati Goodyearove cjelogodišnje gume Wrangler HP All Weather, kao stvorene za sportske terence i vozila s pogonom na četiri kotača. Svojom jedinstvenom tehnologijom SmartTRED gume će prkositi najrazličitijim ekstremnim klimatskim i voznim uvjetima na putu. Gume naime udružuju terensku izdržljivosti i odlične značajke za vožnju po asfaltu i utabanim cestama, a mogu se također pohvaliti čvrstim prianjanjem po mokrom vremenu, velikom otpornošću na akvaplaning, a osim toga tihom i udobnom vožnjom, što će smiriti ekipu. Već su u prošlogodišnjem pokušaju gume znatno doprinijele sigurnoj vožnji i iskazale se svojom pouzdanošću, stoga rekorderi i ove godine očekuju da će se moći nositi s izazovima koji ih čekaju na putu.

Rainer Zietlow u deset dana iz Južne Afrike do Norveške 02

Za dodatne fotografije, videosnimke i podatke o putovanju posjetite službene stranice.