Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportRaikkonen spreman za premijeru u Citroenu C4 WRC

Raikkonen spreman za premijeru u Citroenu C4 WRC


Ako ste ovih dana posjetili službenu stranicu Kimija Raikkonena, mogli ste primijetiti kako su s nj nestali Ferrari i F1 te da su ih zamijenile fotografije i snimke sa testova njegove nove igračke – Citroena WRC. I Sebastian Loeb vjeruje u njegov uspjeh.

Raikkonen spreman za premijeru u Citroenu C4 WRC

Tako je svjetlo dana ugledao i prvi službeni filmić Kimijeve vožnje i prema viđenom, iako je mjerodavna jedino štoperica, njegova vožnja djeluje vrlo impresivno i na prvi pogled nisu uočljive velike razlike u stilu vožnje između njega i ostalih WRC vozača. Kako je Finac glavna novost vezana uz nadolazeću WRC sezonu, o njegovom je dolasku i budućoj suradnji s bivšom F1 zvijezdom priupitan i Sebastien Loeb. Šesterostruki svjetski prvak kaže kako jedva čeka da upozna Raikkonena, jer za to još nije dobio priliku te da misli kako je Kimi baš cool i da je vrlo talentiran, s obzirom na F1 uspjehe i na brzinu kojom se prilagodio vožnji u reli automobilu. Jedino, smatra Loeb, biti će mu problem voziti brzo na stazama koje ne poznaje, za razliku od ostalih vozača pa je od presudne važnosti da nauči raditi dobre bilješke.

Snimke su napravljene na Citroenovoj privatno testnoj stazi blizu njihove radionice kod bivših vojnih kampova u Satoryju. Staza je inače načinjena od makadamske podloge, no kako ju je sada djelomično prekrio snijeg, postala je dobar poligon za pripreme pred nadolazeći Lapland Rally (gdje će se Raikkonen po prvi puta natjecati za volanom C4 WRC) i prvi ovogodišnji WRC rally u Švedskoj.

Raikkonen spreman za premijeru u Citroenu C4 WRC

Raikkonen spreman za premijeru u Citroenu C4 WRC