Superautomobili


Nalazite se ovdje: Početna stranicaSuperautomobiliRadical na stazi u Barceloni predstavio SR8 RSX

Radical na stazi u Barceloni predstavio SR8 RSX


Britanska marka Radical, najpoznatija je u svijetu po rušenjima rekorda na stazi Nurburring Nordschleife, ima novi top-model: SR8 RSX sa 440 KS.

Novi je model Radicala predstavljen u njegovom najprirodnijem okolišu, na trkaćoj stazi, a za mjesto prezentacija odabrana je F1 staza u Barceloni. SR8 RSX je trkaći automobil, ali kao i svi Radicalovi modeli spreman je i za legalizaciju i vožnju po cesti.

Radical01

Pokreće ga 3.0-litreni V8 motor sa 440 KS i 379 Nm okretnog momenta. Spojen je na sedamstupanjski mjenjač na kojem se brzine mijenjaju s ručicama pored volana. Automobil s cjevastom čeličnom šasijom i kompozitnom karoserijom ima masu od samo 860 kg, pa možemo pretpostaviti da mi je ubrzanje brutalno, nažalost u službenim podacima nema podataka o tome. Objavljena je zato brojka koju će budući vlasnici morati iskeširati, a to je 109.950 funti (bez poreza i ostalih davanja).

Osim novog top-modela Radical je predstavio poboljšanu verziju modela SR3, s dodatkom RSX u imenu. Iz Suzukijevog četverocilndarskog 1.5-litrenog motora izvučeno je 210 KS. To je dovoljno za 3,1 sekundu ubrzanja do stotke i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Radical03