Autosport


Nalazite se ovdje: Početna stranicaAutosportR-GT Cup – novost u svjetskom relijaškom kalendaru za 2015.

R-GT Cup – novost u svjetskom relijaškom kalendaru za 2015.


Svjetska automobilistička federacija (FIA) najavila je za sljedeću relijašku sezonu održavanje R-GT Cupa, a bodovat će se pet utrka.

Vozači s R-GT automobilima česti su u nekim nacionalnim relijaškim natjecanjima, a ove godine nekoliko su se puta Porschei 997 GT3 pojavili i na WRC ili ERC natjecanjima. FIA je stoga odlučila popularizirati ovu klasu i organizirati službeno natjecanje.

R-GT Cup za R-GT automobile s FIA-inom homologacijom kombinacija je pet utrka iz kalendara WRC-a i ERC-a. To su Rallye Monte-Carlo, GEKO Ypres Rally (Belgija), Rallye Deutschland, Rallye International du Valais (Švicarska) i Tour de Corse (Francuska).

PorscheRally02

Ove godine zabilježeni su nastupi Marca Dueza (Porsche 911 (996) GT3 RS) u Monte-Carlu, Janija Ylipahkale (Porsche 997 GT3) na Neste Oil Rallyju u Finskoj, Richarda Tuthilla (Porsche 997 GT3 Cup) na ADAC Rallye Deutschland te Romaina Dumasa (Porsche 997 GT3) na Tour de Corse.

Richard Tuthill planirao je voziti i u Walesu, ali zeznuli su ga birokrati iz FIA-e jer mu nisu izdali homologaciju za njegov Porsche u makadamskoj verziji.