Novosti


Nalazite se ovdje: Početna stranicaNovostiQoros 3, Estate i Cross Hybrid – jedan proizvodni model i dva koncepta za sajam u Ženevi

Qoros 3, Estate i Cross Hybrid – jedan proizvodni model i dva koncepta za sajam u Ženevi


Već pogađate, radi se o novom kineskom proizvođaču automobila koji će na ovogodišnjem sajmu u Ženevi europskom tržištu predstaviti tri svoja nova modela, koji će biti u prodaji i u Europi.

Prvi produkcijski model je Qoros 3, limuzina dugačka 4,6 m i široka 1,8 m. Ovaj model stići će u prodaju sa 1.6-litrenim benzinskim motorom sa 126 KS koji će biti uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili 6-stupanjskim automatikom s dvije spojke uz doplatu. Snažniju varijantu pokretati će tubo izvedba sa 156 KS i 210 Nm okretnog momenta.

Qoros će predstaviti i dva konceptna automobila. Ova koncepta biti će izvedenice spomenute limuzine. Qoros 3 Estate biti će klasična karavanska izvedba koja će dijeliti tehnologiju i podvozje s limuzinom. Qoros 3 Cross Hybrid je crossover izvedba s hibridnim sustavom pogona. Ispod poklopca nalazi se 3-cilindarski motor zapremine 1.2 litre sa turbopunjačem. Benzinac će pokretati prednju osovinu, a elektromotor stražnju osobinu.

Inače, Qoros Auto je nezavisna automobilska kuća sa sjedištem u Shanghaiju. Kažu za sebe kako su se fokusirali na proizvodnju inovativnih i visoko kvalitetnih automobila koji su u prvom redu namijenjeni mlađoj urbanoj populaciji. Kompanija je osnovana 2007. godine, a vlasnici s jednakim udjelom su Chery Automobile (najveći kineski nezavisni proizvođač automobila), Israel Corporation (globalno industrijsko dioničarsko društvo).

Qoros je inače na kineskom “Guanzhi”, a radi se o posebnom izrazu koji označava, savršeno vozačko iskustvo kroz globalnu perspektivu (prvi dio riječi “Guan” označava učenje i stjecanje znanja iz različitih izvora, dok “Zhi” označava savršenstvo). U skladu s tim nazivom, u kompaniji žele da Qoros postane prepoznatljiv brand po kvaliteti i usluzi.

Više informacija o ovom novom proizvođaču možete pronaći na njihovim službenim stranicama. Kako vidimo, traže i dealere. O cijenama ne možemo govoriti, ali vjerujemo kako će biti objavljene na auto salonu u Ženevi.